εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Τοποθέτηση του Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. επί ανακοίνωσης της επονομαζόμενης «Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος»

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020
Αρ. πρωτ. 308

Προς: Τους Καθηγητές της Φ.Ε.

Θέμα: Τοποθέτηση του Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. επί ανακοίνωσης της επονομαζόμενης «Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος»

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι,

Στις 17.07.2020 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ανακοίνωση (https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/anakoinoseis/327679_yper-toy-nomoshedioy-gia-tin-idiotiki-ekpaideysi-i-epitropi-syllogon) κάποιας «Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος», στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονταν ως μέλη όλοι ανεξαιρέτως οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Αρσακείων και Τοσιτσείων Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, τη στιγμή μάλιστα, που κάποιοι εξ αυτών δεν υφίστανται καν και φυσικά δεν έχουν εκλεγμένο Δ.Σ.!!!

Στη συνέχεια, η αρχική ανάρτηση τροποποιήθηκε και οι υπογραφές των επωνύμων Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Αρσακείων και Τοσιτσείων Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, εξαφανίστηκαν από την ανακοίνωση. Η ανακοίνωση υπογράφεται πλέον μόνο από την προαναφερόμενη «Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος», η οποία, ενώ ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τους γονείς των μαθητών όλων των Ιδιωτικών Σχολείων, κατά τα άλλα διατηρεί επιμελώς την ανωνυμία της, τόσο αναφορικά με τα πρόσωπα, όσο και με  τους Συλλόγους, που την απαρτίζουν!!! Διερωτόμαστε εντόνως: Ποια είναι άραγε αυτή η αυτόκλητη Επιτροπή, που κατά άλλα μας υπόσχεται ότι «θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς για το καλό της μαθητικής κοινότητας»;;;

Η Αρσακειακή Κοινότητα των Ισότιμων και μη κερδοσκοπικών Σχολείων διαθέτει «Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας» («ΟΣΓ&Κ Φ.Ε.») και το Δ.Σ. της απαρτίζεται από συγκεκριμένα πρόσωπα. Στο παρελθόν ως Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Φ.Ε. συνεργαστήκαμε με την «ΟΣΓ&Κ Φ.Ε.» σε διάφορα θέματα, που αφορούσαν είτε τους μαθητές και τους γονείς είτε τους εκπαιδευτικούς της Φ.Ε. Συμμετέχουν άραγε η «ΟΣΓ&Κ Φ.Ε.» ή μέλη της, στην προαναφερόμενη «Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος»;;;

Δεν θα σταθούμε στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης αυτής της κάποιας Επιτροπής, τη στιγμή που αναπτύσσει έωλα και αντιφατικά επιχειρήματα, που μόνο ένας εγκέφαλος σε σύγχυση θα μπορούσε να διατυπώσει.

Αρκεί να επισημάνουμε ότι η ανακοίνωση: Αφενός χαιρετίζει ένα νομοσχέδιο που μετατρέπει τα ιδιωτικά σχολεία από ιδρύματα παροχής του δημόσιου κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης σε αμιγείς εμπορικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ανεξέλεγκτης ποιότητας με ολέθριες συνέπειες για τη μόρφωση των παιδιών, αφήνει ασύδοτους τους ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Σχολείων να παρεμβαίνουν στο εκπαιδευτικό έργο και παντελώς έκθετους και απροστάτευτους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς (με την έλλειψη κρατικού ελέγχου), αφετέρου ζητά όπως και η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο δημόσια εποπτεία και έλεγχος «της νομιμότητας για την απερίσπαστη υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου»!!!

Πέραν τούτου ουδέν σχόλιον.

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Η Πρόεδρος Αρχοντούλα Σαββιδάκη

Η Αντιπρόεδρος Αικατερίνη Γλέζου

Ο Γ. Γραμματέας Αθανάσιος Κάμτσιος

Η Ειδ. Γραμματέας Ζηνοβία Κωτσοπούλου

Η Ταμίας Μαρία Λαγουρού

Το μέλος Αδαμαντία Ξηρίδου

Το μέλος Παναγιώτης Χαλκιαδάκης

Print Friendly, PDF & Email