εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Σκέψεις για αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών- Αρνητικές εξελίξεις

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τελευταίου διημέρου η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες την εβδομάδα. Αντιλαμβάνεστε όλοι τι θα σημάνει αυτή η εξέλιξη για τον κλάδο μας.

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση των ωρών σε 25 στην πρωτοβάθμια και σε 22 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με μηδενική, εννοείται, αύξηση των αποδοχών.

Οι αλλαγές αυτές θα έχουν δραματικές συνέπειες σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Στη δημόσια εκπαίδευση η αύξηση των ωρών διδασκαλίας σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση των σχολικών μονάδων θα οδηγήσει στο μηδενισμό, ουσιαστικά, των προσλήψεων για μόνιμους και αναπληρωτές τα επόμενα χρόνια, καταδικάζοντας χιλιάδες νέους εκπαιδευτικούς σε ανεργία.

Αγαπητοί συνάδελφοι για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης τα πράγματα θα είναι δύσκολα με δεδομένο ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας οι οποίες σε συνδυασμό με τη μείωση τμημάτων θα μεγαλώσουν τις συνέπειες  για τον κλάδο.

 

 

Διαβάστε μερικά από τα δημοσιεύματα

Αυτά είναι κάποια από τα μνέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για να κλείσει την τρύπα των 3,5 δισ. και να εκτελέσει κατά γράμμα τις εντολές της τρόικας, που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην αγορά και εξαθλίωση στην κοινωνία.Η κυβέρνηση “καίγεται” να οριστικοποιήσει τα μέτρα περικόπτοντας δαπάνες απ’ όπου μπορεί και απ’ όπου βρίσκει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα το “Έθνος” η κυβέρνηση προωθεί:

– Αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τους περίπου 150.000 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για κίνηση η οποία αποσκοπεί στο να περιοριστούν δραστικά οι προσλήψεις στον χώρο της εκπαίδευσης και να εξοικονομηθούν πόροι. Βασίζεται σε μελέτη του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών θα πρέπει να αυξηθούν κατά τέσσερις με πέντε εβδομαδιαίως.

– Νέες μειώσεις αποδοχών για τους υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ στον δημόσιο τομέα. Με το ενιαίο μισθολόγιο θα κοπούν επιδόματα και πρόσθετες αμοιβές, που θα περιορίσουν το ύψος των απολαβών των υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας.

– «Λουκέτα» σε δημοτικές επιχειρήσεις, πολιτιστικά κέντρα, μείωση επιχορηγήσεων και περικοπές αποδοχών σε συμβούλους περιλαμβάνει το σχέδιο για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

– Συγχωνεύσεις νοσοκομείων για να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος και ευρεία επέκταση των γενόσημων φαρμάκων στον τομέα της υγείας.

– Κλείσιμο και των 59 ΚΤΕΟ που λειτουργούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Print Friendly, PDF & Email