εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Πρόσκληση για συμμετοχή στην 15η Εθελοντική Αιμοδοσία του Σ.Κ.Φ.Ε.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Αρ. πρωτ. 376

Προς:   Τους Καθηγητές των Σχολείων μας

Θέμα:  Πρόσκληση για συμμετοχή στην 15η Εθελοντική Αιμοδοσία του Σ.Κ.Φ.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνάδελφοι,

            Στο πλαίσιο των συλλογικών ενεργειών που πραγματοποιεί ο Σύλλογος μας και στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για κοινωνικές δράσεις που αφορούν σε όλους τους συναδέλφους, το Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. αποφάσισε τη διοργάνωση της 15ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοτών και την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ “ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”.

Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9:00 έως τις 13:30, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Σχολεία Εκάλης
Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
Ανάμεσα στα εργαστήρια
Φυσικής και Χημείας
Σχολεία Ψυχικού
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020
Εντευκτήριο Σχολείων

Σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη «μετάγγιση Ζωής», προκειμένου να:

  • ενισχύσουμε τους δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ μας,
  • νιώσουμε βαθιά ικανοποίηση κάνοντας προσφορά αίματος χωρίς ανταμοιβή, με μοναδικό κίνητρο να διατηρηθεί ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ζωής και ζωής και
  • διατηρήσουμε την Τράπεζα Αίματος που έχει δημιουργηθεί.

Η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνέχεια της κοινωνικής αυτής δράσης στα Σχολεία μας.

      Σας επισυνάπτουμε σχετικά έγγραφα του Γενικού και Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και του ΕΚΕΑ (Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας):

  1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΜΟΔΟΤΗ – ΕΚΕΑ
  2. ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΓΓΙΣΘΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ
  3. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Προσοχή

  1. Οι ταυτότητες των Εθελοντών αιμοδοτών εκδίδονται πλέον ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω των υποκαταστημάτων της Vodafon. Επομένως όσοι από τους αιμοδότες έχουν ξαναδώσει αίμα και είναι καταχωρημένοι στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (Ε.Μ.Α.), μπορούν την ημέρα της αιμοδοσίας να εκδώσουν την κάρτα τους με σύντομη διαδικασία η οποία γίνεται από αρμόδιο άτομο της αιμοδοσίας. Για όσους θα είναι για πρώτη φορά αιμοδότες θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες εγγραφής στο Ε.Μ.Α. και στη συνέχεια έκδοση κάρτας. Η επισκέπτρια Υγείας κ. Τσέργα θα είναι κοντά σας, προκειμένου να βοηθήσει την όλη διαδικασία, αλλά και να δώσει οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση ή πληροφορία χρειαστεί.
  2. Σχετικά με τη συχνότητα συνεδριών αιμοδοσίας ανά έτος πληροφορίες δίνονται α) στις οδηγίες της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας του 2014, σύμφωνα με τις οποίες: δεν πρέπει να υπερβαίνεται ο αριθμός των 4 συνεδριών ετησίως για τους άνδρες και των 3 για τις γυναίκες και β) στηνεπίσημη ιστοσελίδα του ΕΚΕΑ (Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας) όπου στην ερώτηση «πόσο συχνά μπορώ να δίνω αίμα» αναγράφεται το εξής: “Το μεσοδιάστημα μεταξύ δύο αιμοδοσιών πρέπει να είναι τρεις μήνες, το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να δίνεις αίμα τέσσερις φορές τον χρόνο. Οι γυναίκες μπορούν να δίνουν αίμα τρεις φορές τον χρόνο. Οι δότες αιμοπεταλίων μπορούν να δίνουν αιμοπετάλια συχνότερα” (http://ekea.gr/Συχνές Ερωτήσεις).
  3. Σύμφωνα με τη νομοθεσία που αφορά στις άδειες των εκπαιδευτικών: «Ο εκπαιδευτικός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο εκπαιδευτικός που μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, δικαιούται ειδική άδεια απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών (παράγραφος 5 του άρθρου 50 του Υ.Κ.). Οι δύο αυτές ημέρες άδειας χορηγούνται πέραν της ημέρας αιμοδοσίας και μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σε κάθε περίπτωση δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος. Επίσης, την εν λόγω άδεια τη δικαιούται και ο εκπαιδευτικός που προσέρχεται σε οιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας από δική του πρωτοβουλία, για να προσφέρει αίμα. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να προσκομίσει σχετική βεβαίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία. Σημειώνεται ότι η άδεια αυτή χορηγείται και στην περίπτωση λήψης αιμοπεταλίων.» (Β. ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ (άρθρο 50 του Υ.Κ.) Β7. ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ (παράγραφος 5) (https://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi/adeies/1089-adeia-aimodosias-aimodotikh).

Το Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε.

Μπορείτε να κατεβάσετε την αφίσα εδώ.

Print Friendly, PDF & Email