εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. Σ.Κ.Φ.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020
Αρ. πρωτ. 368

Προς: Tους Καθηγητές της Φ.Ε.Θέμα: Απόφαση του Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και στάση εργασίας την Τετάρτη 7/10/2020

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. Σ.Κ.Φ.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Στις 7 Οκτωβρίου, πεντέμισι χρόνια από την έναρξη της δίκης, αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τους συνολικά 68 κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής. To Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και προσδοκά τη συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης.

Το Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις αντιφασιστικές-αντιρατσιστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα έξω από το Εφετείο την ώρα που αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, συμπλέοντας με όλες τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (Ο.Λ.Μ.Ε.[1], Δ.Ο.Ε.[2], Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.[3]). Για τον σκοπό αυτό αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή, έκτακτη συνεδρίασή του την πραγματοποίηση στάσης εργασίας την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου με το πέρας της 3ης διδακτικής ώρας έως τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος με στόχο τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στις εκδηλώσεις. Χρέος όλων μας είναι να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας και να καταδικάσουμε τον φασισμό και τον ναζισμό.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε για τη δυνατότητα συμμετοχής στο διαδικτυακό ψήφισμα με τίτλο «Μόνη δικαίωση η Συνολική Καταδίκη» https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/Μόνη Δικαίωση η Συνολική Καταδίκη.

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Η Πρόεδρος Αρχοντούλα Σαββιδάκη

Η Αντιπρόεδρος Αικατερίνη Γλέζου

Ο Γ. Γραμματέας Αθανάσιος Κάμτσιος

Η Ειδ. Γραμματέας Ζηνοβία Κωτσοπούλου

Η Ταμίας Μαρία Λαγουρού

Το μέλος Αδαμαντία Ξηρίδου

Το μέλος Παναγιώτης Χαλκιαδάκης


[1] https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/anakoinoseis/333914_olme-allagi-oras-stasis-ergasias-stis-7-oktobrioy-gia-ti-diki-tis

[2] https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/333628_doe-triori-stasi-ergasias-gia-ti-diki-tis-hrysis-aygis

[3] https://www.oiele.gr/omofoni-apofasi/
—————————————————
Σύλλογος Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Print Friendly, PDF & Email