εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Στάση εργασίας – Απεργία 9 Απρίλη

Στάση εργασίας – Απεργία 9 Απρίλη

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Αρ. πρωτ. 138

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας  με αφορμή την ψήφιση στη Βουλή, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2013, της παραγράφου του άρθρου 1  (αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων) του πολυνομοσχεδίου, η οποία αλλάζει δραματικά, πρωτόγνωρα και κατά τρόπο αντισυνταγματικό το νομικό πλαίσιο και ανατρέπει τις προϋποθέσεις για τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (καταργώντας τα άρθρα 30 και 33 του Νόμου 682/77 και την  παράγραφο 1 του άρθρου 11 του Νόμου 1351/1983) αποφάσισε την κήρυξη Στάσεως Εργασίας την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, από 9.55΄π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων μας να μπορούν να  συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των δευτεροβάθμιων Σωματείων των εκπαιδευτικών (Ο.Λ.Μ.Ε, Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και Δ.Ο.Ε.) αλλά και των τριτοβάθμιων Γ.Σ.Ε.Ε., της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., οι οποίες γίνονται την ίδια μέρα. Συνάδελφοι που είναι εγγεγραμμένοι στα Δευτεροβάθμια Σωματεία των εκπαιδευτικών (Ο.Λ.Μ.Ε. και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) μπορούν, εάν θέλουν να απεργήσουν καλυπτόμενοι από τις αποφάσεις των Σωματείων αυτών.

Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, η εκπαίδευση που παρέχεται από τα Ιδιωτικά και Ισότιμα Σχολεία είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, που οφείλει το κράτος να εποπτεύει στενά.

Ζητούμε

 την άμεση ακύρωση της ρύθμισης που ψήφισε η κυβέρνηση για την ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με την οποία διαλύονται πλήρως οι εργασιακές μας σχέσεις, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρός κίνδυνος αλλοίωσης του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης που παρέχουν τα Ιδιωτικά και Ισότιμα Εκπαιδευτήρια και να ικανοποιείται, για μία ακόμη φορά, ένα πολιτικό αίτημα του Συνδέσμου των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων το οποίο θα αποφέρει σ’ αυτούς δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι:

  • κατά την στάση εργασίας δεν υφίσταται θέμα ύπαρξης προσωπικού ασφαλείας στα Σχολεία, όπως έχει διευκρινισθεί από το Υπουργείο Παιδείας
  • εκ του νόμου δεν προβλέπεται κράτηση μέρους του ημερομισθίου για όσους συμμετάσχουν στην στάση εργασίας.

 

Για το Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε.

Η Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Αρχοντούλα Σαββιδάκη

Αθανάσιος Κάμτσιος

Print Friendly, PDF & Email