εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Πρώτο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο Χημείας

Πρώτο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο Χημείας Στο πλαίσιο τού Διεθνούς Έτους Χημείας 2011, τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία διοργάνωσαν από τις 2 έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2011, το 1ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο Χημείας, με την υποστήριξη τού Βρετανικού Συμβουλίου, τού τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τής Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Οι εργασίες του συνεδρίου διεξήχθησαν στο θέατρο και στο αμφιθέατρο των Αρσακείων- Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης.

Την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελούσαν ακαδημαϊκές προσωπικότητες διεθνούς κύρους, ενώ το Συνέδριο οργανώθηκε από την Εποπτεία και από τους καθηγητές των Σχολείων.

Ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου στις 2 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ Peter Wothers, Διευθυντή Σπουδών στο Τμήμα Χημείας του St. Catharine’s College του Πανεπιστημίου του Cambridge και Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιάδας Χημείας, ο οποίος εντυπωσίασε και ενθουσίασε τους μαθητές με τη διάλεξή του για το φαινόμενο της καύσης παρουσιάζοντας θεαματικά πειράματα με θέμα: «Φωτιά και Φλόγες». Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου οι μαθητές, βασικοί πρωταγωνιστές σε όλες τις διαδικασίες του Συνεδρίου, παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους και τα πειράματά τους καθώς και αναρτημένες ανακοινώσεις.

Print Friendly, PDF & Email