εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Προσφυγή στο ΣΕΠΕ για το δώρο Πάσχα

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ Σ.Κ.Φ.Ε. ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σήμερα Τετάρτη 22-05-2013, συζητήθηκε η εργατική διαφορά μεταξύ του Σ.Κ.Φ.Ε. και της Φ.Ε. Αφορμή ήταν η μη καταβολή δώρου Πάσχα και η απόφαση του Δ.Σ. της Φ.Ε. να μην δοθεί το επίδομα αδείας. Ο Σ.Κ.Φ.Ε. εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο Ευδοκία Πατσιλινάκου, από τον Γενικό Γραμματέα Βασίλειο Ντούση και από τον Νομικό Σύμβουλο Ιορδάνη Προυσανίδη. Η Φ.Ε. εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Βασίλειο Χρυσανθακόπουλο και από τον Νομικό Σύμβουλο Γεώργιο Καθάρειο.

Ο Σ.Κ.Φ.Ε. εξέθεσε και τεκμηρίωσε το παράνομο της μη πληρωμής του δώρου Πάσχα και «αύριο» του επιδόματος αδείας. Συνιστά παραβίαση της σύμβασης εργασίας των εκπαιδευτικών με τη Φ.Ε. και μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας. Ζητήσαμε να πάρει θέση η Επιθεώρηση Εργασίας και να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα κατά της Φ.Ε.

Η Φ.Ε. δια των εκπροσώπων της επανέλαβε τα ίδια, δηλαδή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Εταιρείας και ότι η Εταιρεία ενεργεί νόμιμα, διότι νόμιμα περικόπτονται οι αποδοχές των εκπαιδευτικών των Δημοσίων Σχολείων.

Η Επιθεώρηση Εργασίας ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, απέφυγε να πάρει θέση και στην ουσία παρέδωσε τους εκπαιδευτικούς στους «σταυρωτές τους». Για του λόγου το αληθές ακολουθούν οι τοποθετήσεις του Σ.Κ.Φ.Ε., της Φ.Ε. και της Επιθεώρησης Εργασίας.   ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ 22-05-13

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα θέματα που αφορούν στον Σύλλογό μας, από τον σύνδεσμο:

http://www.skfe.gr/


Η Πρόεδρος του Σ.Κ.Φ.Ε.

Ευδοκία Πατσιλινάκου


Ο Γενικός Γραμματέας του Σ.Κ.Φ.Ε.

Βασίλειος Ντούσης


 

Σημείωση: Ηλεκτρονικό μήνυμα που δεν προέρχεται από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου Καθηγητών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, δεν εκφράζει τις απόψεις του Συλλόγου Καθηγητών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ως επίσημου θεσμικού οργάνου.

Print Friendly, PDF & Email