εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Μουσική άνοιξη στα Αρσάκεια σχολεία Ψυχικού

«Μουσική Άνοιξη» στα Αρσάκεια σχολεία Ψυχικού

Από εφέτος και κάθε Μάρτιο τα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού θα γεμίζουν χαρούμενες νότες και ηχοχρώματα και η εαρινή εποχή θα κατακλύζει τους εκπαιδευτικούς χώρους μέσα από έναν καινούργιο θεσμό: τη «Μουσική Άνοιξη».
Γνωστοί και καταξιωμένοι μουσικοί, ερμηνευτές, μαέστροι, τραγουδοποιοί, συνθέτες θα συμπράττουν με μαθητές και γονείς μέσα από διαδραστικές συναυλίες που θα εκτελούνται σε μια άλλη μορφή.
Μαθητές και μαθήτριες των Αρσακείων Σχολείων, από την Στ΄ Δημοτικού μέχρι και το Λύκειο, που διαθέτουν μουσική ευαισθησία και επιθυμούν να ανοίξουν τους μουσικούς ορίζοντές τους θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά σε νέα μουσικά ακούσματα.
Η εφετινή «Μουσική Άνοιξη» φιλοξενεί σε δύο μαρτιάτικες μουσικές εκδηλώσεις έναν από τους κριτές στον Γ΄ Διαγωνισμό Οργανικής Σύνθεσης και Μελοποιημένου Στίχου στο πλαίσιο των Αγώνων Λόγου και Τέχνης, τον γνωστό πιανίστα και ακορντεονίστα Γιώργο Ψυχογιό, με αξιόλογη πορεία στον χώρο τής τζαζ μουσικής, τόσο στον ελλαδικό όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο, και τους συνεργάτες του. Από κοινού οι μουσικοί θα εισαγάγουν το κοινό τους στις αρχές τής τζαζ μουσικής και θα συνεργαστούν δημιουργικά με τους μαθητές.
Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 ο Γιώργος Ψυχογιός παίζει με τον Μάνο Λούτα μπάσο και με τον Solis Barkis κρουστά, ενώ το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013 συμπράττει με τους Μάκη Μπουκάλη (κοντραμπάσο), Νίκο Τερζάκη (κιθάρα), Δημήτρη Παπαδόπουλο (τρομπέτα) και Σεραφείμ Μπέλλο (τύμπανα).
Ώρα προσέλευσης: 11.30, ώρα έναρξης: 12.00 και ώρα λήξης: 14.30.
Η συμμετοχή στις διαδραστικές συναυλίες είναι ελεύθερη για τους μαθητές των Αρσακείων Σχολείων και τους γονείς τους. Απαραίτητη προϋπόθεση η έγκαιρη κατάθεση ενυπόγραφων δηλώσεων συμμετοχής, που θα παρέχονται από τις μουσικούς των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

music-spring
Print Friendly, PDF & Email