εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συζητήθηκε χθες το απόγευμα  στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ προς τον  Υπουργό Παιδείας με θέμα: «Απελευθέρωση των απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία – δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χάρισμα στους σχολάρχες από το Υπουργείο Παιδείας».
Η απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου καινοτόμησε, αφού για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική πρακτική, ο απαντών αρκέστηκε (στην πρωτολογία του) σε κατά λέξη ανάγνωση της επίμαχης εγκυκλίου (που αποτελούσε την αφορμή της επίκαιρης ερώτησης κι επομένως ήταν σε πλήρη γνώση του επερωτώντος βουλευτή), ενώ στη δευτερολογία του αρκέστηκε να ανταλλάξει αντιπολιτευτικά σχόλια προς τον ΣΥΡΙΖΑ, γενικού και όχι ειδικού ενδιαφέροντος.
Τα όσα ανακοινώθηκαν από τον Υφυπουργό στην εθνική αντιπροσωπεία εδραιώνουν στον πολίτη το αίσθημα ανασφάλειας για τη διασφάλιση προς των στοιχειωδών ανθρώπινων και εργασιακών του δικαιωμάτων. Η λογική «έτσι μου είπαν να πω αυτά λέω», ή «δεν γνωρίζω, αλλά κάτι πρέπει να πω επειδή η πολιτική του Υπουργείου είναι ενιαία»  στη δευτερολογία του Υφυπουργού υποτιμά και τον πολιτικό άνδρα και τη θέση ευθύνης.
Για να δείτε τα πλήρη πρακτικά πατήστε εδώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη χθεσινή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή του Γ. Αμανατίδη και μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ  , εξέδωσε σήμερα Δελτίο Τύπου με θέμα: «Σε εντεταλμένη υπηρεσία η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπέρ των σχολαρχών και των ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση- ψέματα τα περί άγνοιας της εγκυκλίου που απελευθερώνει τις απολύσεις».

Στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται: «Η κυβέρνηση είναι όμηρος και πιστός εντολοδόχος  των  σχολαρχών, με τους οποίους συνδέεται στενά το πρωθυπουργικό περιβάλλον, και των μεγάλων επιχειρηματικών κύκλων, αβαντάρει τα ιδιωτικά συμφέροντα ανερυθρίαστα, μεθοδευμένα και συστηματικά από την αρχή της θητείας της».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ακλόνητος τον αγώνα του για την προάσπιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης που πλήττεται από την ολομέτωπη νεοφιλελεύθερη επίθεση και δεσμεύεται να ακυρώσει τις κυβερνητικές αποφάσεις που καταστρατηγούν το Σύνταγμα και τους νόμους και καταλύουν τις εργασιακές σχέσεις των λειτουργών της ιδιωτικής εκπαίδευσης».
Για να δείτε το Δ.Τ. πατήστε εδώ.
 

Με μια σκληρή ανακοίνωση η ΔΑΚΕ Ι.Τ  στρέφεται εναντίον της ενέργειας του Υπουργείου Παιδείας να εκδώσει την κατάπτυστη εγκύκλιο  (Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013) με την οποία αίρεται η κρατική εποπτεία από τα ιδιωτικά σχολεία . Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε αναλώσιμους υπαλλήλους και οι σχολάρχες πριμοδοτούνται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως
Με την ανακοίνωση η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καλεί τον Υπουργό Παιδείας να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιο και να λάβει μέτρα, ώστε να σταματήσει κάθε παραθεσμική λειτουργία στο Υ.ΠΑΙ.Θ. Ζητά, δε, και την πρωθυπουργική παρέμβαση, για να σταματήσει  η αλλοίωση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και η μετατροπή των ιδιωτικών σχολείων  σε σούπερ μάρκετ γνώσης όπου οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λειτουργοί δε θα έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα.

Δείτε εδώ το    Δ.Τ. της ΔΑΚΕ Ι.Τ

Tη Δευτέρα κλιμάκιο του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της ΝΔ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας .

Print Friendly, PDF & Email