εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Εγκύκλιος εφαρμογής του νόμου 4115/2013

Παρασκευή, 22/02/2013

Όπως σας έχουμε ενημερώσει πρόσφατα, ο νόμος   ν.4115/13 Α,24,  περιέχει σημαντικές ρυθμίσεις για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, οι περισσότερες εκ των οποίων τίθενται σε ισχύ με σημερινή εγκύκλιο της Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΠΑ. Πιο συγκεκριμένα:

  • Αναγνωρίζεται ως πραγματικός χρόνος προϋπηρεσίας ο χρόνος υπηρεσίας σε ιδιωτικά σχολεία εκπαιδευτικών συγκεκριμένων κατηγοριών (νηπιαγωγοί, ειδικής αγωγής, πτυχιούχοι ΑΕΙ με μεταπτυχιακό τίτλο στα παιδαγωγικά) που μέχρι σήμερα δίδασκαν ως δάσκαλοι, με ειδικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και μονοετείς συμβάσεις, σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία. Η προϋπηρεσία αυτή λογίζεται ως προϋπηρεσία στον κλάδο εκπαιδευτικών στον οποίο επιτρέπεται να ενταχθούν με βάση το βασικό τους πτυχίο. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία με βάση όσα ορίζει ο ν. 682/77.
  • Αναγνωρίζεται ως πραγματικός χρόνος προϋπηρεσίας στον κλάδο ΠΕ 19 ο χρόνος υπηρεσίας εκπαιδευτικών που μέχρι τον Ιούνιο του 2012 δίδαξαν τουλάχιστον για τέσσερα χρόνια πληροφορική σε ιδιωτικά σχολεία όντες κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Πληροφορική ή έχοντας αποδεδειγμένα παρακολουθήσει σεμινάρια από δημόσιο φορέα ή επιστημονική ένωση εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί εγγράφονται στην επετηρίδα ιδιωτικών εκπαιδευτικών ως εκπαιδευτικοί ΠΕ 19.
  • Οι ρυθμίσεις που ισχύουν για τις εκπαιδευτικές άδειες των δημόσιων εκπαιδευτικών δεν ισχύουν για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.
  • Πλέον, δεν μπορούν να εργάζονται ως εκπαιδευτικοί στην ιδιωτική εκπαίδευση οι συνταξιούχοι. Μπορούν μόνο να εργαστούν ως διευθυντές σχολικών μονάδων.

Διαβάστε εδώ τη σχετική εγκύκλιο της Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΠΑ

 πηγή site ΟΙΕΛΕ
Print Friendly, PDF & Email