εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Χωρίς λόγια , Χωρίς διάλογο επιστράτευση

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ……….ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

H απόφαση αφορά και τους 88.000 καθηγητές που διδάσκουν στα Γυμνάσια και Λύκεια, αρχικά θα επιδοθούν φύλλα επιστράτευσης στους 50.000 καθηγητές που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Πρόκειται για μια διαδικασία χρονοβόρα, λόγω του μεγάλου αριθμού των επιδόσεων, που χρονικά είναι λίγο δύσκολο να ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη, δεδομένου ότι την Παρασκευή αρχίζουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
Η πολιτική επιστράτευση κηρύσσεται  από την Κυβέρνηση σύμφωνα με το  Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης».
Το Διάταγμα εξηγεί πως κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι κάθε αιφνίδια κατάσταση προκαλούμενη είτε από φυσικά ή από άλλα γεγονότα ή από ανωμαλίες κάθε φύσης και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την παρακώλυση και τη διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.
Στους Καθηγητές εάν κηρυχθεί πολιτική επιστράτευση θα διανεμηθούν «φύλλα ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης» , προκειμένου να κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Πανελλαδικές και Ενδοσχολικές  Εξετάσεις.
Την ευθύνη για την παρακολούθηση της διαδικασίας έχουν οι κατά τόπους νομαρχίες.
Εάν κάποιος καθηγητής αρνηθεί να αποδεχτεί το «φύλλο ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης»  θα του επιβληθεί   διοικητική ποινή. Κινείται   η αυτόφωρη διαδικασία και με εισαγγελική παρέμβαση αυτός   δικάζεται στο Αυτόφωρο.
Εάν κάποιος καθηγητής απουσιάζει από το σπίτι  το φύλλο  θα θυροκολληθεί στο σπίτι του και θα πρέπει να εντοπιστεί άμεσα από την Αστυνομία.
Η απόφαση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Επιστράτευσης βαραίνει τον αρμόδιο υπουργό και στην περίπτωση των καθηγητών τον υπουργό Παιδείας.
Το έτος 2006 όταν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έκανε προσφυγή  στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της πολιτικής επιστράτευσης , διότι αμφισβητούσε  την ισχύ του Ν.Δ. 17/1974, με το σκεπτικό ότι το Διάταγμα εκδόθηκε, βασιζόμενο στο παλιότερο Σύνταγμα του 1952, το ΣτΕ δεν εξέδωσε καμία απόφαση αποφάσισε ποτέ επί του θέματος, καθώς η Κυβέρνηση απέσυρε την απόφαση της επίταξης.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΟΛΜΕ:ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ 
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο έχει περιέλθει πλέον η κυβέρνηση, με την απόφασή της να καταστείλει και τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών, απόφαση που προδίδει η διοχέτευση πληροφοριών στα ΜΜΕ για προληπτική πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, μάλιστα πριν καν αυτή αποφασιστεί από τη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ, που είναι  προγραμματισμένη για την Τετάρτη 15/5. Αν ισχύσει αυτό θα πρόκειται για μια πρωτοφανή, παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια.
Με το πρωτόγνωρης βαρβαρότητας μέτρο  της ποινικοποίησης της απόφασης- εισήγησης της ΟΛΜΕ για απεργία η κυβέρνηση μετατρέπει κάθε απεργιακή  και αγωνιστική  κινητοποίηση ουσιαστικά σε «ιδιώνυμο αδίκημα». Στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τον κατασταλτικό  χαρακτήρα της πολιτικής της η κυβέρνηση επικαλείται δήθεν την ευαισθησία της απέναντι  στους δοκιμαζόμενους και διαγωνιζόμενους μαθητές μας, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των οποίων εμείς ως εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε στην κατεύθυνση της άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων στη μόρφωση και της κατάργησης των φραγμών στη γνώση που σταθερά πολλαπλασιάζουν με την πολιτική τους.
Η κυβέρνηση  κηρύσσει εχθρούς τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, ποινικοποιεί  ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ (!) την απεργιακή μας κινητοποίηση, στο όνομα δήθεν της ομαλής διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στην πράξη όμως με συγκαλυμμένο το στόχο της ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ 12.000 Αναπληρωτών και Ωρομισθίων άμεσα, αλλά και αρκετών χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών που θα βρεθούν χωρίς διδακτικό ωράριο και οργανική θέση, με τα νέα μέτρα της αύξησης των ωρών διδασκαλίας, των συγχωνεύσεων σχολείων και τμημάτων, της νέας αντιεκπαιδευτικής αλλαγής του προγράμματος των σπουδών στο <Νέο Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο>.
Είναι προφανές ότι στόχος της είναι  να θέσει στο γύψο και τα στοιχειώδη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα, σε συνθήκες επιβολής μιας στυγνά αντιλαϊκής πολιτικής φτώχειας, απολύσεων, ανεργίας και περικοπών, που κλείνει κάθε δρόμο μόρφωσης και εργασίας ιδιαίτερα στη νέα γενιά, για την οποία τάχα κόπτεται.
Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας αισθάνεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει την απεργία των καθηγητών με την παραπληροφόρηση και τη συκοφαντία που έχει εξαπολύσει μέσω των non papers στα ΜΜΕ.
Είναι φανερό ότι αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να καταστείλει την απεργία των καθηγητών.
Είναι φανερό ότι αισθάνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών, κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο αποφασισμένη να δώσει τη μάχη.
Δεν θα ανεχθούμε πλέον αυτή τη βάρβαρη πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς.
Ο αγώνας αυτός δεν είναι αγώνας μόνο των εκπαιδευτικών. Είναι αγώνας όλου του λαού για να μη διαλυθεί το δημόσιο σχολείο από τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις ΓΣ των ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 13/5.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ.
ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Print Friendly, PDF & Email