εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Αρ. πρωτ. 39

Προς: Τους Καθηγητές των Σχολείων μας

Θέμα:   Παράσταση “ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 2

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Την παράσταση “ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 2” παρουσιάζουν το Σωματείο Διάζωμα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Μορφωτικό & Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στις 12 & 13 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00 στο θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης με ελεύθερη είσοδο (https://www.eleftheriaonline.gr/local/politismos/ekdiloseis/item/130424-thoukydidis-dramatikos-to-theatro-tou-polemou-2-stin-arxaia-messini).

Ο καθηγητής αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, ο πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα Σταύρος Μπένος και ο σκηνοθέτης – ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός.

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της τετραλογίας «Θουκυδίδης δραματικός: το θέατρο του πολέμου», με τίτλο «Πολέμου ειρωνείες: τα εν Πύλω και εν Ιθώμη δράματα», μία πρωτότυπη δραματοποίηση αποσπασμάτων από την «Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου» του Θουκυδίδη βασισμένη στα πολεμικά γεγονότα της Πύλου (425 π.Χ.) και της Ιθώμης.

Το χρονικό των ιστορικών γεγονότων αποτελεί σύνθεση του Πέτρου Θέμελη, ενώ το έργο προλογίζει ο ίδιος, με τον Σταύρο Μπένο. Τη δραματοποίηση υπογράφει ο θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Λιγνάδης, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Λιγνάδη και σε σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου. Την παράσταση εκτελεί πολυμελής θίασος Ελλήνων και ξένων σπουδαστών και αποφοίτων δραματικών σχολών και κλασικών γραμμάτων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Η παράσταση είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του αγγλόφωνου και ελληνόφωνου σπουδαστικού προγράμματος «Θουκυδίδης δραματικός: το θέατρο του πολέμου», που διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά το Μορφωτικό και Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα και την αφίσα της παράστασης.

Για το Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε.

ypogr uoykydi

Θουκυδίδης-πρόγραμμα

Θουκυδίδης-αφίσα

 

Print Friendly, PDF & Email