εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

 

Τρίτη, 30/07/2013

Αθήνα, 30/7/2013
Αριθμ. Πρωτ: 35712

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΑΘΟΥ

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή συνάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης  κ. Ζ. Πεπές Μέλος Ε.Ε. της ΓΣΕΕ, Γ. Γαβρίλης υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αμανατίδης, Τ. Κουράκης, Δ. Στρατούλης και εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων των εκπαιδευτικών των σχολείων των Αρσακείων.

Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας παρουσίασαν αναλυτικά στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τις νομοθετικές πρωτοβουλίες των τελευταίων τριών ετών (Ν.3848/10, γνωμοδοτηση 214/2012,ένταξη ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο, «απελευθέρωση» της λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων με το Ν.4093/12, αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών και η πρόσφατη εγκύκλιος Αρβανιτόπουλου)  που ουσιαστικά αποσύρουν την κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση, ισοπεδώνουν τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και χαρίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους σχολάρχες. Εξέφρασαν, επίσης, την αγωνία τους για τη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα και την εντεινόμενη απόπειρα  της Κυβέρνησης για εκχώρηση του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της Παιδείας σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις που καταστρατηγούν το Σύνταγμα και τους νόμους και καταλύουν τις εργασιακές σχέσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση θα ακυρωθούν μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Πρόσθεσε, ακόμη, πως για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης από την ακραία νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ένα ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο αλληλεγγύης.  Ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, θα αναλάβει το Σεπτέμβριο πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ημερίδας μαζί με τα εκπαιδευτικά συνδικάτα για τα φλέγοντα ζητήματα της Παιδείας.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΕΛΕ
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι  συνάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον υφυπουργό Παιδείας και αρμόδιο για ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης κ. Κεδίκογλου.
Πλέον το ενδιαφέρον του κλάδου στρέφεται στην απογευματινή (18:30) συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης  του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Αμανατίδη προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο για την επαίσχυντη εγκύκλιο που ισοπεδώνει τις εργασιακές μας σχέσεις και αποσύρει την κρατική εποπτεία από τα ιδιωτικά σχολεία. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης θα υπάρξει ενημέρωση από την ιστοσελίδα μας.

Print Friendly, PDF & Email