εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

13η Εθελοντική Αιμοδοσία του Σ.Κ.Φ.Ε.

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Αρ. πρωτ. 324

Προς: Τους Καθηγητές των Σχολείων μας

Θέμα:  Πρόσκληση για συμμετοχή στην 13η Εθελοντική Αιμοδοσία του Σ.Κ.Φ.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνάδελφοι,

            Στα πλαίσια των συλλογικών ενεργειών που πραγματοποιεί ο Σύλλογος μας και στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για κοινωνικές δράσεις που αφορούν σε όλους τους συναδέλφους, το Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. αποφάσισε τη διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοτών και την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ “ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”.

Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9:00 έως τις 13:30.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019
Χώρος: Εντευκτήριο   Σχολεία Ψυχικού
Τρίτη 14 Μαΐου 2019
Χώρος: Ανάμεσα στο εργαστήρια Φυσικής και Χημείας Σχολεία Εκάλης

Σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη «μετάγγιση Ζωής», προκειμένου:

  • Να ενισχύσουμε τους δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ μας,
  • Να νιώσουμε βαθιά ικανοποίηση κάνοντας προσφορά αίματος χωρίς ανταμοιβή, με μοναδικό κίνητρο να διατηρηθεί ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ζωής και ζωής και
  • Να διατηρήσουμε την Τράπεζα Αίματος που έχει δημιουργηθεί.

Η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνέχεια της κοινωνικής αυτής δράσης στα Σχολεία μας.

Σας επισυνάπτουμε σχετικά έγγραφα του Γενικού και Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και του ΕΚΕΑ (Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας), καθώς και τη σχετική αφίσα:

1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΜΟΔΟΤΗ – ΕΚΕΑ

2. ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΓΓΙΣΘΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ

3. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

4. Αφίσα της 13ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Προσοχή

  1. Οι ταυτότητες των Εθελοντών αιμοδοτών εκδίδονται πλέον ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω των υποκαταστημάτων της Vodafon. Επομένως όσοι από τους αιμοδότες έχουν ξαναδώσει αίμα και είναι καταχωρημένοι στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (Ε.Μ.Α.), μπορούν την ημέρα της αιμοδοσίας να εκδώσουν την κάρτα τους με σύντομη διαδικασία η οποία γίνεται από αρμόδιο άτομο της αιμοδοσίας. Για όσους θα είναι για πρώτη φορά αιμοδότες θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες εγγραφής στο Ε.Μ.Α. και στη συνέχεια έκδοση κάρτας. Η επισκέπτρια Υγείας κ. Τσέργα θα είναι κοντά σας, προκειμένου να βοηθήσει την όλη διαδικασία, αλλά και να δώσει οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση ή πληροφορία χρειαστεί.
  2. Σύμφωνα με τη νομοθεσία που αφορά στις άδειες των εκπαιδευτικών: «Ο εκπαιδευτικός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, προσέρχεται σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας από δική του πρωτοβουλία, για να προσφέρει αίμα καθώς και στην περίπτωση λήψης αιμοπεταλίων, δικαιούται ειδική άδεια απουσίας δύο (2) ημερών πέραν της ημέρας αιμοδοσίας, με πλήρεις αποδοχές. Σε κάθε περίπτωση ο εκπαιδευτικός οφείλει να προσκομίσει σχετική βεβαίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία. Οι δύο αυτές ημέρες άδειας μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας, είτε οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο και δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος» (Β. ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ (άρθρο 50 του Υ.Κ.) Β7. ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ (παράγραφος 5) http://www.alfavita.gr/arthron/odigos-i-nomothesia-gia-tis-adeies-ton-ekpaideytikon).

Το Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε.

Η Πρόεδρος Αρχοντούλα Σαββιδάκη
Ο Γ. Γραμματέας Αθανάσιος Κάμτσιος
Η Αντιπρόεδρος Αικατερίνη Γλέζου
Η Ταμίας Μαρία Λαγουρού
Η Ειδ. Γραμματέας Ζηνοβία Κωτσοπούλου
Το μέλος Φιλοθέη Χρονοπούλου
Το μέλος Γιάννης Λιγνάδης

Print Friendly, PDF & Email