εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Σάββατο, 4/3 στις 11 π.μ.: Το 4ο διαδικτυακό σεμινάριο της σειράς Enjoy the Science για το λογισμικό Geogebra με τον Θοδωρή Ανδριόπουλο

Αύριο, Σάββατο, 4/3 στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί το 4ο διαδικτυακό σεμινάριο της σειράς Enjoy the Science που διοργανώνει η ΟΙΕΛΕ με εισηγητή τον βραβευμένο Καθηγητή Μαθηματικών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια Θοδωρή Ανδριόπουλο. Με το σεμινάριο αυτό κλείνει ο πρώτος κύκλος της σειράς και σύντομα θα ανακοινωθεί ο δεύτερος κύκλος διαδικτυακών επιμορφώσεων της Ομοσπονδίας.
Τίτλος του σεμιναρίου: «Το λογισμικό Geogebra και η χρήση του στη σχολική τάξη – Δημιουργία δραστηριοτήτων για την κινητοποίηση των μαθητών».
Μια σύνοψη του σεμιναρίου
Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου θα γίνει παρουσίαση της βασικής χρήσης του προγράμματος Geogebra για καθηγητές θετικών επιστημών και στο δεύτερο μέρος οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν με την συγκεκριμένη εφαρμογή σενάρια διδασκαλίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τάξη.
Ο στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία με την εφαρμογή Geogebra και τις δυνατότητες που παρέχει για τη δημιουργία δραστηριοτήτων, οι οποίες θα εμπλουτίσουν τη διδασκαλία και θα την κάνουν ελκυστική και πιο αποτελεσματική για τους μαθητές.
Οι κωδικοί πρόσβασης στην τηλεδιάσκεψη, μέσω της πλατφόρμας Zoom, είναι:
Meeting ID: 852 3520 3860
Passcode: 792805
Εναλλακτικά, το link της τηλεδιάσκεψης:
https://us02web.zoom.us/j/85235203860
Λίγα λόγια για το Θοδωρή Ανδριόπουλο
Ο Θοδωρής Ανδριόπουλος είναι Καθηγητής Μαθηματικών και συγγραφέας. Έχει εκπαιδευτεί στην Αμερική στη διδασκαλία ταλαντούχων μαθητών, στο ειδικό κέντρο του πανεπιστημίου Johns Hopkins (CTY). Διδάσκει μαθηματικά στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης καθώς και Θεωρία Παιγνίων στο Κέντρο για Ταλαντούχα παιδιά (CTY Greece). Επίσης, παραδίδει σεμινάρια επιμόρφωσης σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει γράψει δύο σχολικά βοηθήματα, «Γεωμετρία Β΄ Λυκείου» (εκδόσεις Κβαντ) και «Κριτήρια Αξιολόγησης Μαθηματικών Γενικής Παιδείας» (εκδόσεις Σαββάλας). Έχει βραβευτεί από εγχώριους και διεθνείς θεσμούς  για την καινοτόμο δράση του στην εκπαίδευση.
Με την εργασία του “Ποιος σκότωσε τον κύριο Χ;” κέρδισε στο 6ο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών της Microsoft, την 3η θέση στην ειδική κατηγορία όπου οι ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν την καλύτερη εργασία. Η συγκεκριμένη εργασία μετουσιώθηκε σε βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε σε μορφή εικονογραφημένου μυθιστορήματος στα Ελληνικά (Ελληνοεκδοτική), στα Αγγλικά (Springer), στα Ιαπωνικά (Kodansha), στα Κορεάτικα (Darun) και στα Κινέζικα (Sunnbook), με μεγάλη εμπορική επιτυχία.
Print Friendly, PDF & Email