εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε. – Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. – Κοινή αγωνιστική πορεία

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Αρ. πρωτ. 503

Προς: Τους Καθηγητές των Σχολείων της Φ.Ε.

Θέμα: Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε. – Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. – Κοινή αγωνιστική πορεία – Πρόσκληση στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 15/09/2021

Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των Δ.Σ. τους «…με αφορμή την έναρξη μιας ακόμη εξαιρετικά δύσκολης σχολικής χρονιάς τόσο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, όσο και του ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου κάτω από το οποίο καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν το έργο τους.

Στην συνάντηση αυτή αποτυπώθηκε η έντονη ανησυχία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστική προετοιμασία, με  απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και με την κυβέρνηση να εκπέμπουν αντιφατικά και αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ταυτόχρονα επισημάνθηκε ότι η νέα χρονιά βρίσκει τους εκπαιδευτικούς στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση αντιμέτωπους με μεθοδεύσεις περιστολής των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών τους ελευθεριών.

Οι τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες συμφώνησαν να προγραμματίσουν το επόμενο διάστημα δράσεις[1] με σκοπό να διεκδικηθεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Η πρώτη κοινή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου το απόγευμα της Τετάρτης 15/9 στο κέντρο της Αθήνας. Εξετάζεται επίσης η αναλυτική παρουσίαση των θέσεων και των απόψεων των τριών Ομοσπονδιών σε κοινή συνέντευξη τύπου».

Τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Η Πρόεδρος Αρχοντούλα Σαββιδάκη

Η Αντιπρόεδρος Αικατερίνη Γλέζου

Η Γ. Γραμματέας Αδαμαντία Ξηρίδου

Η Ειδ. Γραμματέας Ζηνοβία Κωτσοπούλου

Η Ταμίας Μαρία Λαγουρού

Το μέλος Παναγιώτης Χαλκιαδάκης

Το μέλος Φιλοθέη Χρονοπούλου


[1] Δ.Ο.Ε.: ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ: Κοινή αγωνιστική πορεία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για την θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας – Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (doe.gr)

Ο.Λ.Μ.Ε.: 08-09-21: Κοινή αγωνιστική πορεία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για την θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας – Ο.Λ.Μ.Ε. | Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (olme.gr)

Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.: Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ στις 15/9, Προπύλαια Κοινή αγωνιστική πορεία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για την θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας – Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος | ΟΙΕΛΕ (oiele.gr)

Print Friendly, PDF & Email