εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Το ΣΤΕ εκδικάζει την αίτηση ακυρότητας στις 17-10-2013

Το ΣΤΕ εκδικάζει την αίτηση ακυρότητας στις 17-10-2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ – ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ (ΣΤΙΣ 17/10, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 21/11) ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΟΙΕΛΕ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Παρασκευή, 06/09/2013
Η Ομοσπονδία πληροφορήθηκε σήμερα ότι η εκδίκαση της αίτησης ακυρότητας της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ θα πραγματοποιηθεί ένα μήνα νωρίτερα (στις 17 Οκτωβρίου αντί για τις 21 Νοεμβρίου που αρχικά είχε οριστεί). Η επίσπευση της εκδίκασης έγινε λόγω της «σπουδαιότητας της υπόθεσης»… (θυμίζουμε ότι η αναστολή εφαρμογής της εγκυκλίου που πέτυχε η ΟΙΕΛΕ και με την οποία ανεστάλησαν εκατοντάδες απολύσεις που είχαν προετοιμάσει οι σχολάρχες ήταν η πρώτη νίκη εργαζόμενων στο ανώτατο δικαστικό επίπεδο ενάντια στη μνημονιακή νομοθεσία) και η αίτηση της ΟΙΕΛΕ θα εξετασθεί, όχι από την πενταμελή σύνθεση του Συμβουλίου, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά από την επταμελή.
Η εξέλιξη αυτή πρέπει να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά όλων μας. Είναι επιβεβλημένο να αποδείξει ο κλάδος μας ότι έχει φωνή και ισχυρή παρουσία, ότι στα σχέδια κυβέρνησης και σχολαρχών για απομάκρυνση της κρατικής εποπτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση και για διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων θα υπάρξει αντίσταση. Η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν τα πρωτοβάθμια σωματεία είναι απολύτως αναγκαία. Δεν επαναπαυόμαστε και δεν κρυβόμαστε.
Το ερχόμενο διάστημα  είναι το πιο σημαντικό στην ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Μέσα σε ένα μήνα κρίνονται τα πάντα. Από τη συμμετοχή μας και στις κινητοποιήσεις του κλάδου θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό, εάν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια θα παραμείνουν σχολεία υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, ή εάν θα μετατραπούν σε μπακάλικα χωρίς εργασιακές σχέσεις, με τις μαζικές και αναιτιολόγητες απολύσεις να είναι η καθημερινή πραγματικότητα.
 πηγή ΟΙΕΛΕ
Print Friendly, PDF & Email