εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Το Δ.Σ. του ΣΚΦΕ και η τροπολογία

Το Δ.Σ. του ΣΚΦΕ και η τροπολογία

Παρασκευή 23-03-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

την Πέμπτη 22-03-2012, κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τροπολογία σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία τροποποιεί άρθρα του νόμου 682/77 με τα οποία, μεταξύ άλλων, μεταβάλλει επί τα χείρω τον τρόπο με τον οποίο απολύονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Οι παράγραφοι της τροπολογίας που αφορούν στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς είναι: παράγραφοι 1, 2, 3, 4 (όπου και αναφέρεται ότι οι απολύσεις και η τυχόν καταχρηστικότητα  μιας καταγγελίας σύμβασης εκπαιδευτικού ελέγχονται μόνο δικαστικώς και όχι διοικητικώς), παράγραφος 5 (με την οποία επεκτείνεται ο θεσμός και η διαδικασία της αναιτιολόγητης καταγγελίας σύμβασης ενός εκπαιδευτικού ανά ιδιωτική εκπαιδευτική μονάδα και ανά βαθμίδα εκπαίδευσης στα ισότιμα προς τα δημόσια, ιδιωτικά σχολεία και μάλιστα στο σύνολο του προσωπικού τους) και παράγραφος 6.

Η τροπολογία αυτή θα συζητηθεί στη Βουλή των Ελλήνων από τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου και θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια την Τετάρτη, 28 Μαρτίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καθηγητών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας θα συνεδριάσει την Δευτέρα το μεσημέρι, όπου θα συζητηθεί και το θέμα αυτό.

Σας επισυνάπτουμε και την τροπολογία μαζί με όλα τα έγγραφα που τη συνοδεύουν, όπως κατατέθηκε στη Βουλή (συνημμένο 1).

H Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας

Ευδοκία Πατσιλινάκου          Βασίλης Ντούσης

(ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1) ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ

Print Friendly, PDF & Email