εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Μία ακόμη αρνητική συνέπεια της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου

Μία ακόμη αρνητική συνέπεια της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου
ΤΥΧΟΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!-ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΑΛ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΩΝ.
ΠΗΓΗ :SITE ΟΙΕΛΕ
Δευτέρα, 07/10/2013
Οι σχολάρχες ισχυρίζονται ότι η εγκύκλιος Αρβανιτόπουλου αφορά μόνο την «απελευθέρωση» των απολύσεων. Η ΟΙΕΛΕ έχει κατ’ επανάληψη σε ανακοινώσεις της αποδείξει ότι η «απελευθέρωση» των απολύσεων είναι μία μόνο πτυχή της εγκυκλίου της οποίας το κεντρικό νόημα είναι η απόσυρση της κρατικής εποπτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση και η μετατροπή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών σε αναλώσιμους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Σήμερα αποκαλύπτουμε μία ακόμη οδυνηρή συνέπεια της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου, εάν παρ’ ελπίδα αυτή εφαρμοστεί. Σύμφωνα με οδηγίες του Υπ. Παιδείας, στηριζόμενοι στην ισχύουσα νομοθεσία ν. 2986/2002 και 3194/2005, ιδιωτικός εκπαιδευτικός που έχει απολυθεί από ιδιωτικό σχολείο οφείλει να καταθέσει (απαραίτητη προϋπόθεση), μεταξύ των υπόλοιπων δικαιολογητικών, και την πράξη απόλυσής τους από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ). Από τη στιγμή όμως που με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο καταργείται ο έλεγχος των υπηρεσιακών συμβουλίων στις καταγγελίες σύμβασης, πράξεις απόλυσης υπογεγραμμένες από αυτά δεν θα εκδίδονται πλέον.
Επομένως, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί χάνουν τη δυνατότητα να διορίζονται ως αναπληρωτές στα δημόσια σχολεία με βάση την προϋπηρεσία τους στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι ένα ακόμη βίαιο χτύπημα στις εργασιακές μας σχέσεις.Δείτε εδώ τις οδηγίες του Υπ. Παιδείας για τους αναπληρωτές.

Print Friendly, PDF & Email