εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

ΗΧΗΡΟ, ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΗΧΗΡΟ, ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΗΧΗΡΟ, ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ (ΟΙΕΛΕ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ)

Τετάρτη, 11/09/2013

ΠΗΓΗ ΟΙΕΛΕ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή Συνέντευξη Τύπου των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών με αντικείμενο την βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που διαλύει το δημόσιο αγαθό της Παιδείας και το πλαίσιο δράσης των εκπαιδευτικών ενάντια στην πολιτική αυτή.
Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ τόνισε ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών δεν αφορά μόνο τον κόσμο της εκπαίδευσης, αλλά ολόκληρη την κοινωνία και τους εργαζόμενους. Κλείνουν τα δημόσια σχολεία και παραχωρείται το φιλέτο της εκπαίδευσης σε ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους. Γι’ αυτό το λόγο επιχειρείται η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η δραματική συρρίκνωση του μισθολογικού κόστους, ώστε ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός να είναι αναλώσιμος, χειραγωγούμενος και υπό συνεχή εκβιασμό. Ο αγώνας δεν γίνεται για να ικανοποιηθούν εφήμερα και συντεχνιακά αιτήματα αλλά για το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης που αλλοιώνεται βάναυσα. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος από την εφαρμογή της πολιτικής αυτής είναι εθνικός, καθώς γυρίζουμε ολοταχώς στην δεκαετία του ’50, όταν μόνο οι κατέχοντες μπορούσαν να απολαμβάνουν το αγαθό της εκπαίδευσης, της πρόσβασης στα Πανεπιστήμια και της δυνατότητας εισόδου στην αγορά εργασίας. Πρωταγωνιστές της πολιτικής αυτής είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο αδελφός του, Αλέξανδρος Σαμαράς, Πρόεδρος του Κολλεγίου που θέλει ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός να μετατραπεί σε ιδιωτικό υπάλληλο, να μην υπάρχει κανένας έλεγχος από το κράτος. Αυτό όμως θα έχει ως συνέπεια με εκβιασμούς και απειλές να εκδίδονται πλαστοί τίτλοι και αλλοιωμένες βαθμολογίες. Τέλος, ανάφερε ότι οι ειδικότητες από την Τεχνική Δημόσια Εκπαίδευση καταργήθηκαν για να επωφεληθούν γνωστοί επιχειρηματικοί όμιλοι.
Οι Πρόεδροι των άλλων Ομοσπονδιών αναφέρθηκαν στα τεράστια προβλήματα που προκαλεί στην εκπαίδευση η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων θα σφραγιστεί με την απεργιακή συγκέντρωση της Δευτέρας 16/9 με απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00μ στα Προπύλαια και με πορεία στη Βουλή, όπου εκτός από της εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, θα συμμετάσχουν και Ομοσπονδίες άλλων κλάδων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΙΕΛΕ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία 16&17 Σεπτεμβρίους στα ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας.
Υ.Γ: Από το Βήμα της Συνέντευξης Τύπου ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ έκανε πρόταση, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους Προέδρους των Ομοσπονδιών, να προσκληθεί ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Παιδείας σε δημόσιο διάλογο με τις τρείς Ομοσπονδίες, ώστε να γίνουν γνωστές στην κοινωνία οι θέσεις όλων των φορέων για την Εκπαίδευση μακριά από τις όποιες διαστρεβλώσεις. Με βάση την πρόταση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ εστάλη σήμερα από την Ομοσπονδία πρόσκληση διαλόγου προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Παιδείας (συνημμένη).
Print Friendly, PDF & Email