εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Ενημέρωση επί των αποφάσεων της 19ης συνεδρίας του Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε.

Ενημέρωση επί των αποφάσεων της 19ης συνεδρίας του Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015
Αρ. πρωτ. 333

Προς: Τους Καθηγητές των Σχολείων μας

Θέμα: Ενημέρωση επί των αποφάσεων της 19ης συνεδρίας του Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 19ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Κ.Φ.Ε.

Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 και ώρα 8.30 π.μ. έγινε η 19η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. στο χώρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού. Οι αποφάσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ελήφθησαν ομόφωνα και ακολουθούν παρακάτω:

Για το 1ο Θέμα: «Ορισμός ημερομηνίας και καθορισμός των θεμάτων της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Σ.Κ.Φ.Ε.». Αποφασίσθηκε η σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σ.Κ.Φ.Ε. στην Εκάλη την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρα 15:30. Στην Τακτική Γενική Συνέλευση αυτή θα γίνει και ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Δ.Σ. για την περίοδο από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014. Επίσης θα συζητηθούν εργασιακά και οικονομικά θέματα. Σε περίπτωση μη απαρτίας συγκαλείται 2η Γ. Συνέλευση την Πέμπτη 30 Απριλίου στο Ψυχικό και ώρα 15:30. Εάν πάλι, δεν υπάρξει απαρτία συγκαλείται 3η Γ. Συνέλευση την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 στην Εκάλη και ώρα 15:30. Εν όψει του Οικονομικού Απολογισμού θα δοθούν τα οικονομικά στοιχεία της περιόδου αυτής στα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής προς έλεγχο την Δευτέρα 20  Απριλίου 2015.

Για το 2ο Θέμα: «Τρέχοντα εργασιακά, οικονομικά και εκπαιδευτικά θέματα των Καθηγητών».

  1. Κοινή διαπίστωση όλων των μελών του Δ.Σ. αποτελεί η τουλάχιστον ανερμήνευτη μέχρι τώρα στάση του Προέδρου της Φ.Ε. να μην δίνει απάντηση στα επανειλημμένα αιτήματα των εκπροσώπων των Εκπαιδευτικών (τόσο των Δασκάλων, όσο και των Καθηγητών) για κοινή συνάντηση μαζί τους. Η συνάντηση αυτή σκοπό θα είχε να συζητηθούν με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών τρέχοντα εκπαιδευτικά, εργασιακά και οικονομικά θέματά που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς, αλλά και ο τρόπος εφαρμογής της νέας εγκυκλίου ΠΟΛ 1168638-18.12.2014, που τροποποιεί την εγκύκλιο ΠΟΛ 1219-6.10.2014 και ουσιαστικά απαλλάσσει τους εργαζόμενους σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια, άρα και στη Φ.Ε., από τυχόν φορολόγηση λόγω των δωρεάν διδάκτρων των παιδιών τους.

Ειδικότερα, δυσεξήγητο θεωρείται το γεγονός να έχουν γίνει δύο συναντήσεις μαζί του προτού διευθετηθεί το θέμα της φορολόγησης των διδάκτρων με την Γ. Γραμματεία του Υπ. Οικονομικών και να μην ορίζει συνάντηση μαζί μας από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα με δεδομένο ότι το θέμα έχει διευθετηθεί με απόφαση της Γ. Γραμματείας του Υπ. Οικονομικών από τις 18 Δεκεμβρίου 2014. Η μόνη εξήγηση που θα μπορούσε να δοθεί σχετικά με αυτή τη στάση είναι ότι είτε δρομολογούνται ενδεχομένως αρνητικές εξελίξεις για το θέμα των διδάκτρων εν αγνοία των εργαζομένων, είτε αποτελεί παράγοντα δυσκολίας για νέα συνάντηση το θέμα των 200€ που ζητούσε μη σύννομα από τους εργαζόμενους για τα παιδιά τους επί τόσα χρόνια η Διοίκηση της Φ.Ε. Ως εκ τούτου αποφασίστηκαν άμεσες περαιτέρω ενέργειες του Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. με σκοπό τον ορισμό από τη μεριά της Φ.Ε. της ημερομηνίας συνάντησης.

  1. Αποφασίστηκε να γίνει αίτημα από το Δ.Σ. στην Επόπτρια των Σχολείων μας για συνάντηση αμέσως μετά από τις διακοπές του Πάσχα, προκειμένου να συζητηθούν, μεταξύ άλλων:

α) η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με την εφαρμογή του νέου αναλυτικού προγράμματος στην Γ΄ Γυμνασίου και στην Γ΄ Λυκείου από το επόμενο σχολικό έτος και η ομαλή εφαρμογή του στα Σχολεία μας, και,

β) η διεκδίκηση, που πρέπει να γίνει από την ίδια τη Φ.Ε., ώστε να εμφανίζεται στον τίτλο του κάθε Σχολείου της Φ.Ε. σε όλα τα επίσημα έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας και όχι μόνο, η ένδειξη Ιδιωτικό Ισότιμο σχολείο και όχι απλά Ιδιωτικό σχολείο.

  1. Με αφορμή την άρνηση της Εποπτείας και συγκεκριμένα της κ. Επόπτριας της Φ.Ε., να εγκρίνει δύο ημέρες συνδικαλιστικής άδειας που αιτήθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου μας για την μετάβασή της στα Σχολεία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παρευρεθεί στην κοπή της πίτας του Συλλόγου μας και να συναντηθεί με τους συναδέλφους των Σχολείων αυτών, αποφασίστηκε να διερευνηθεί γενικότερα το θέμα της αρμοδιότητας έγκρισης όλων των ειδών αδείας των εκπαιδευτικών ως εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εκλογή του τωρινού Δ.Σ. (δηλαδή από τον Νοέμβριο του 2013) μέχρι σήμερα, ουδέποτε διατυπώθηκε από την Πρόεδρο του Σωματείου μας παρόμοιο αίτημα. Εύλογα λοιπόν γεννάται η απορία «Εάν η Διοίκηση της Φ.Ε. απαγορεύει μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων, που απορρέουν από τη συνδικαλιστική ιδιότητα, τη μετακίνηση του Προέδρου του Σωματείου στα Σχολεία που βρίσκονται εκτός Αθηνών, με ποιο τρόπο θα μπορεί να γίνεται με δια ζώσης η επικοινωνία με τους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτά τα Σχολεία;;;».

  1. Έγινε απολογισμός της 4ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που διοργάνωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ», την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 και την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, στα Σχολεία της Εκάλης και του Ψυχικού αντίστοιχα. Το σύνολο των Εθελοντών Αιμοδοτών που επιτράπηκε να δώσουν αίμα ήταν 22. Η επόμενη Εθελοντική Αιμοδοσία έχει ήδη προγραμματισθεί για τον Οκτώβριο του 2015.
  2. Τα μέλη του Δ.Σ. αποδέχτηκαν ομόφωνα την πρόταση μέλους του Δ.Σ. του Σ.Δ.Ν.Φ.Ε. για κοινή συνεδρίαση των δύο Δ.Σ., προκειμένου:

α) να συζητηθούν και να αποφασιστούν ενδεχομένως από κοινού ενέργειες  προς επίλυση εργασιακών θεμάτων, τα οποία παραμένουν άλυτα από την πλευρά της Φ.Ε., και,

β) να ενημερωθούν σχετικά με δικαστική απόφαση, που δικαιώνει απολυμένη από τα Σχολεία της Φ.Ε. καθηγήτρια Γαλλικών, διατάσσοντας την επαναπρόσληψή της στα Σχολεία της Φ.Ε.

  1. Αποφασίσθηκε να ζητηθεί από τον Οικονομικό Διευθυντή της Φ.Ε. να γίνει, ενόψει του Πάσχα, η εξόφληση του μηνός Απριλίου νωρίτερα από τις 10 Απριλίου. Παρόμοιο αίτημα έγινε και από τον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή. Η εξόφληση θα γίνει την Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου 2015.
  2. Συζητήθηκαν οι τρόποι μέσω των οποίων θα πρέπει να εφαρμοσθεί επιτέλους από την Διοίκηση της Φ.Ε. η νομοθεσία που προβλέπει υπερωριακή αποζημίωση[1] για όλες τις εκτός ωραρίου απασχολήσεις των εκπαιδευτικών (που είναι σημειωτέον προαιρετικές) και οι οποίες χρόνο με το χρόνο ολοένα αυξάνονται και μάλιστα αντιστρόφως ανάλογα με τις αποδοχές τους (συνέδρια, ημερίδες, διαγωνισμοί κ.ά.).

Για το 3ο Θέμα: «Προώθηση θεμάτων σε εκκρεμότητα». Αποφασίστηκαν ενέργειες προκειμένου να επιταχυνθεί η διεκπεραίωση των εκκρεμών θεμάτων.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Αρχοντούλα Σαββιδάκη

Ο Γ. Γραμματέας Αθανάσιος Κάμτσιος

 

 

[1]Άρθρο 73 Ρύθμιση εργασιακών θεμάτων των εργαζομένων στα ιδιωτικά σχολεία Στο τέλος της παρ. 4 του άρθρου 12 του ν. 682/1977, όπως αυτή τροποποιήθηκε με το άρθρο 11 του ν. 4283/ 2014, προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως: «Για την εξυπηρέτηση υπηρεσιών πολιτισμικού, ψυχαγωγικού ή αθλητικού σκοπού, εντός του χρονικού διαστήματος από 10 Σεπτεμβρίου έως 30 Ιουνίου κάθε έτους, επιτρέπεται η προαιρετική απασχόληση των εργαζομένων στα σχολεία αυτά. Η απασχόληση των εργαζομένων στις περιπτώσεις αυτές είναι νόμιμη και αμείβεται, σύμφωνα με τις κοινές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που ορίζουν πρόσθετη αμοιβή για υπερωριακή εργασία ή και εργασία κατά τις Κυριακές.»

 

Print Friendly, PDF & Email