εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Έγγραφα-ενέργειες που αφορούν το νέο μισθολόγιο

Έγγραφα-ενέργειες που αφορούν το νέο μισθολόγιο

Αγαπητοί συνάδελφοι  Σε αυτό το post θα δημοσιεύονται όλες οι νεότερες ειδήσεις σχετικά με το νέο μισθολόγιο που επιχειρείται να εφαρμοστεί για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΛΚ ΒΥΘΙΖΕΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ – «ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 1/12»

Αν και με ανάρτησή μας  της 13/12 είχαμε απαντήσει στη μάταιη προσπάθεια του ΣΙΕΙΕ να διαστρεβλωθεί το περιεχόμενο των γνωμοδοτήσεων(αρχείο1αρχείο2) του ΓΛΚ της 1/12, όπου σαφώς αναφέρεται πως οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 4024/2011 (Ενιαίο Μισθολόγιο), η Ομοσπονδία απέστειλε στις 14/12/2011 ερώτημα προς το ΓΛΚ με το οποίο ζητείται, προς διάλυση κάθε σύγχυσης, διευκρίνιση για την απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου σε σχετικό ερώτημα του ΣΙΕΙΕ.

Το ΓΛΚ με έγγραφο που λάβαμε σήμερα (ΑΠ 2/93225/0022/22-12-2011) επιβεβαίωσε, προς απογοήτευση των ανεπίδεκτων ανάγνωσης του ΣΙΕΙΕ, πως ισχύουν επακριβώς όσα αναφέρονται στις γνωμοδοτήσεις της 1/12 . Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απάντηση «δεν έχουμε λόγους να αποκλίνουμε από το περιεχόμενό τους».

Το έγγραφο του ΓΛΚ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εγγράφων της δημόσιας διοίκησης (γνωμοδοτήσεις του ΥΠΔΒΜΘ, του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Οικονομικών δια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), που επιβεβαιώνουν πως οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των νόμων 4002/2011 και 4024/2011 (Ενιαίο Μισθολόγιο). Αξίζει να σημειωθεί πως καμιά δημόσια υπηρεσία με αρμοδιότητα στην εφαρμογή της νομοθεσίας για τη μισθοδοσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν έχει δικαιώσει τις θέσεις του ΣΙΕΙΕ, αποδεικνύοντας περίτρανα το παράνομο και αυθαίρετο των ενεργειών ορισμένων σχολαρχών που ακολουθούν τις πρακτικές του Συνδέσμου.

Το νέο έγγραφο του ΓΛΚ μπορείτε να το δείτε εδώ.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ – ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μετά από παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν οι εκπαιδευτικοί των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα στη Δ/νση Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής για την παράνομη περικοπή του μισθού τους και του δώρου Χριστουγέννων, ο Δ/ντης κ. Στ. Καπέλλας κοινοποίησε στους εκπαιδευτικούς του σχολείου τα παρακάτω έγγραφα που αφορούν τις ενέργειές του σχετικά με την καταγγελία που του υπέβαλαν οι εκπαιδευτικοί για τη βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα αυτά, η Δ/νση Δ.Ε. έχει διενεργήσει έλεγχο στις μισθοδοτικές καταστάσεις των σχολείων της Ανατολικής Αττικής μέχρι και το μήνα Οκτώβριο. Είναι φανερό ότι κάποια σχολεία τηρούν τους νόμους και σέβονται τους εκπαιδευτικούς τους, ενώ κάποιοι ιδιοκτήτες αυθαιρετούν θεωρώντας ότι είναι πάνω από τους νόμους και επιχειρούν να επιβάλουν παράνομες και αυθαίρετες περικοπές αποδοχών στους συναδέλφους. Ο Δ/ντης Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής ζητάει από τους παρανομούντες ιδιοκτήτες να καταβάλουν τα χρήματα που παρανόμως παρακράτησαν και να αποστείλουν διορθωμένες τις μισθοδοτικές καταστάσεις.

Θυμίζουμε ότι για τους ιδιοκτήτες που δεν θα καταβάλουν το δώρο μέχρι τις 30/12 θα ισχύσει η αυτόφωρη διαδικασία.

———————————————————————————————————————————————–

Μετά από πολλές καταγγελίες συναδέλφων ότι σε πολλά σχολεία που εφαρμόζουν το ΙΒ προσλαμβάνονται «εκπαιδευτικοί» με παράνομες διαδικασίες, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα στον Δ/ντη ΔΕ Β Αθήνας έγγραφο με το οποίο ζητείται η άμεση διερεύνηση των καταγγελιών αυτών και η αποκατάσταση της νομιμότητας.

Την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Προς Σιψή για ΙΒ

Κύριε προϊστάμενε,

Με βαθιά έκπληξη πληροφορηθήκαμε από καταγγελίες συναδέλφων πως «εκπαιδευτικοί» ιδιωτικών σχολείων που βρίσκονται υπό την εποπτεία σας και εφαρμόζουν το πρόγραμμα ΙΒ δεν προσλαμβάνονται σύμφωνα με τις από το νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν το Κολλέγιο Αθηνών όπου «εκπαιδευτικοί» υπογράφουν συμβάσεις έργου εποπτευόμενες από το Υπουργείο Εμπορίου, όπως μας αναφέρθηκε.

Η στοχευμένη απόπειρα κάποιων ιδιωτικών σχολείων για την απεμπλοκή του ΙΒ από την εποπτεία του ΥΠΔΒΜΘ έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε παραλείψεις και παρατυπίες, ορισμένες φορές τόσο σοβαρές ώστε να απασχολήσουν την ελληνική δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα έχει προκαλέσει σοβαρότατο πλήγμα στην αξιοπιστία και στην ποιότητα του προγράμματος στην Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με τα περσινά αποτελέσματα, οι μαθητές των εγχώριων σχολείων που εφαρμόζουν το ΙΒ είχαν απογοητευτικές επιδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι σαφές πως η επιλογή εκπαιδευτικού προσωπικού χωρίς τον έλεγχο των εποπτικών αρχών του ΥΠΔΒΜΘ, επομένως χωρίς τον έλεγχο των ουσιαστικών και τυπικών τους προσόντων, είναι ένας σοβαρός λόγος για την εικόνα ανομίας και υποβάθμισης που επικρατεί σε πολλά ιδιωτικά σχολεία που εφαρμόζουν το ΙΒ.

Στην άναρχη αυτή εικόνα η ευθύνη των εποπτικών αρχών της Πολιτείας είναι μεγάλη. Πέρα από το γράμμα του νόμου, τα όργανα διοίκησης οφείλουν να προστατεύουν την εκπαίδευση ως κοινωνικό αγαθό που δεν πρέπει να ευτελίζεται από αυτούς που οραματίζονται το σχολείο ως ξέφραγο αμπέλι, ως χώρο εφαρμογής των ασύδοτων πρακτικών των δυνάμεων της αγοράς.

Ελπίζουμε, κύριε προϊστάμενε, να παρέμβετε άμεσα για να αποκατασταθεί η νομιμότητα στα σχολεία της αρμοδιότητάς σας που εφαρμόζουν το ΙΒ και να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

—————————————————————————————————————————————————

Μετά τη σχολή Μωραίτη,η  οποία την περασμένη εβδομάδα  αποφάσισε να διατηρήσει το αρμονικό εκπαιδευτικό κλίμα , στη μακρά λίστα  εκπαιδευτικών οργανισμών που δεν προχωρούν στην παράνομη περικοπή των αποδοχών των εκπαιδευτικών τους, όπως ο Γείτονας Βάρης, η Σχολή Χιλλ, η Εράσμειος Ελληνογερμανική Αγωγή, η Λεόντειος Πατησίων, το Ανατόλια Θεσ/νίκης, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση, η Σχολή Βασιλειάδη Θεσ/νίκης, η Ώθηση, η Λεόντειος Νέας Σμύρνης, η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D’ Arc κ.α. προστέθηκαν τέσσερα νέα σχολεία, η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «ο Άγιος Παύλος», το Ελληνογαλλικό Κολλέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ Θεσ/ νίκης, το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» Αλίμου και το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο «Άγιος Γεώργιος» Σύρου. Τα παραπάνω σχολεία ανακοίνωσαν πως δεν θα εντάξουν τους εκπαιδευτικούς τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο.

—————————————————————————————————————————————————

Το Υπουργείο Εργασίας και Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας γνωμοδοτούν

Με έγγραφό του της 21/12/2011 προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ, κ. Χάλαρης ξεκαθαρίζει, μετά από αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις του ΥΠΔΒΜΘ, του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Οικονομικών δια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, πως οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των νόμων 4002/2011 και 4024/2011 (Ενιαίο Μισθολόγιο), καθώς, όπως αναφέρει, οι διατάξεις εφαρμογής των νόμων αυτών αφορούν μόνο το δημόσιο τομέα. Στο έγγραφό του ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ επικαλείται την εγκύκλιο Φ.18/115145/Δ5/6-10-2011 του ΓΓ του ΥΠΔΒΜΘ και τις γνωμοδοτήσεις της 1/12/2011 του ΓΛΚ. SEPE_XALARHS
επίσης
—————————————————————————————————————————————————

ΝΕΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Π. ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ

Συνεχίζεται η κατάθεση ερωτήσεων στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας για το θέμα της παράνομης απόπειρας των εργοδοτών να εντάξουν τους εκπαιδευτικούς τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Η νέα ερώτηση από τον Παναγιώτη Κουρουπλή,ERVTHMA_KOYROUPLH σε συνέχεια της ερώτησης των 3 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ( Αλέξη Τσίπρα, Τάσο Κουράκη, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου) και της ανεξάρτητης Σοφίας Σακοράφα ανεβάζει συνολικά τον αριθμό των μέχρι τώρα ερωτώντων βουλευτών για την παράνομη περικοπή μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε 8. Στο κείμενο της ερώτησης περιγράφεται το   ιστορικό της μεθόδευσης των σχολαρχών για τις παράνομες περικοπές και αναφέρεται η οργανωμένη αντίδραση ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην παράνομη και βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους. Ερωτάται, δε, η υπουργός, εάν θα φροντίσει να ενημερωθούν οι Δ/νσεις ΠΕ και ΔΕ Εκπαίδευσης για τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε να σταματήσουν οι παράνομες περικοπές των αποδοχών των εκπαιδευτικών.

Για να διαβάσετε το κείμενο της ερώτησης των 4 βουλευτών, πατήστε ERVTHMATA4VOYLEYTVN.

—————————————————————————————————————————————————

Ανακοινώθηκε η απάντηση του Γενικού του Κράτους (Α.Π. 2/39884/00224/1-12-2011) σε ερώτημα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων του ΥΠΔΒΜΘ που κατατέθηκε στις 21/11/2011 με αντικείμενο το αν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί πρέπει να ενταχθούν στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Το ΓΛΚ, λαμβάνοντας υπόψιν το άρθρο 36 του ν. 682/77 (Οι Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τουλάχιστον τας εκάστοτε αποδοχάς των ομοιοβάθμων των δημοσίων εκπαιδευτικών) και το πεδίο εφαρμογής του ν. 4024/2011 που αφορά μόνο τους υπαλλήλους του κράτους απαντά στο ερώτημα της συγκεκριμένης Διεύθυνσης του ΥΠΔΒΜΘ ότι οι διατάξεις του νόμου αυτού δεν αφορούν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μπορούν να έχουν υψηλότερες αποδοχές από αυτές των δημοσίων εκπαιδευτικών.Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα  υπήρξαν μια σειρά από ανακοινώσεις -έγγραφα τα οποία έκαναν ξεκάθαρο το τοπίο σε σχέση με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.


Print Friendly, PDF & Email