εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Άμεση λύση του προβλήματος με τους ασφαλισμένους του Δημοσίου ζητά η ΑΔΕΔΥ

Άμεση λύση του προβλήματος με τους ασφαλισμένους του Δημοσίου ζητά η ΑΔΕΔΥ


Να τακτοποιηθεί πλήρως μέχρι τη Δευτέρα το πρόβλημα που έχει προκύψει με την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων του Δημοσίου που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ ζητά η ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ενημερωθεί και, όπως προειδοποιεί, να δρομολογήσει αναλόγως τις αποφάσεις της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση με θύμα τους ασφαλισμένους, καθώς οι γιατροί συνεχίζουν να μη δέχονται να εξετάζουν με το βιβλιάριο ασθενείας και οι φαρμακοποιοί να μη χορηγούν φάρμακα εάν δεν εισπράξουν σε μετρητά το κόστος τους.

«Η αδυναμία των ασθενών – ασφαλισμένων του Οργανισμού Περίθαλψης του Δημοσίου – να καταβάλουν το ανάλογο ποσό είναι πραγματική για τους περισσότερους και αυτό βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους, αφού δεν μπορούν να κάνουν την επιβαλλόμενη φαρμακευτική αγωγή» τονίζει η ΑΔΕΔΥ, η οποία καταγγέλλει κωλυσιεργία από πλευράς κυβέρνησης.

«Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες, γιατί η κυβέρνηση είναι αυτή που οφείλει τα χρήματα και πολύ περισσότερο αυτή έχει την υποχρέωση να προστατέψει τους ασφαλισμένους – εργαζόμενους και συνταξιούχους – που, ενώ δεν έχουν καμία ευθύνη, είναι τα θύματα» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

24/03/2011

Δελτίο Τύπου ΑΔΕΔΥ για τον ΟΠΑΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανεξέλεγκτη κατάσταση διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ. Οι γιατροί συνεχίζουν να μη δέχονται να εξετάζουν με το βιβλιάριο ασθενείας και οι φαρμακοποιοί να μη χορηγούν φάρμακα εάν δεν εισπράξουν σε μετρητά το κόστος τους. Η αδυναμία των ασθενών – ασφαλισμένων του οργανισμού περίθαλψης του Δημοσίου – να καταβάλουν το ανάλογο ποσό είναι πραγματική για τους περισσότερους και αυτό βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους, αφού δεν μπορούν να κάνουν την επιβαλλόμενη φαρμακευτική αγωγή.

Η κυβέρνηση με τις νέες πολιτικές για την υγεία που σκοπεύουν στην εξοικονόμηση χρημάτων, για να ικανοποιήσουν τις επιταγές της Τρόικα και τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, έχει την κύρια ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρά τις επανειλημμένες επικοινωνίες που είχε με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Υπουργών ότι το θέμα είναι σε πορεία συνεννόησης με τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, λέγοντας αυστηρά προς κάθε κατεύθυνση, που φέρει την ευθύνη, ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να «παίζει» με την υγεία και τη ζωή των πολιτών. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες, γιατί η κυβέρνηση είναι αυτή που οφείλει τα χρήματα και πολύ περισσότερο αυτή έχει την υποχρέωση να προστατέψει τους ασφαλισμένους  – εργαζόμενους και συνταξιούχους – που, ενώ δεν έχουν καμία ευθύνη, είναι τα θύματα.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 28/3/2011, να έχει απόλυτα τακτοποιηθεί το πρόβλημα και ως προς τούτο ζήτησε συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου, να ενημερωθεί για άλλη μια φορά επισήμως, για να ενημερώσει τους ασφαλισμένους και αναλόγως να δρομολογήσει τις αποφάσεις της.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Print Friendly, PDF & Email