εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Πρόσκληση για συμμετοχή στην 14η Εθελοντική Αιμοδοσία του Σ.Κ.Φ.Ε.

Πρόσκληση για συμμετοχή στην 14η Εθελοντική Αιμοδοσία του Σ.Κ.Φ.Ε.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019


Αρ. πρωτ. 152

Προς: Τους Καθηγητές των Σχολείων μας

Θέμα:  Πρόσκληση για συμμετοχή στην 14η Εθελοντική Αιμοδοσία του Σ.Κ.Φ.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνάδελφοι,

            Στα πλαίσια των συλλογικών ενεργειών που πραγματοποιεί ο Σύλλογος μας και στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για κοινωνικές δράσεις που αφορούν σε όλους τους συναδέλφους, το Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. αποφάσισε τη διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοτών και την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ “ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”.

Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9:00 έως τις 13:30όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Σχολεία Εκάλης
Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019
Ανάμεσα στα εργαστήρια
Φυσικής και Χημείας
Σχολεία Ψυχικού
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019
Εντευκτήριο Σχολείων

Σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη «μετάγγιση Ζωής», προκειμένου να:

  •    ενισχύσουμε τους δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ μας,
  •    νιώσουμε βαθιά ικανοποίηση κάνοντας προσφορά αίματος χωρίς ανταμοιβή, με μοναδικό κίνητρο να διατηρηθεί ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ζωής και ζωής και
  •    διατηρήσουμε την Τράπεζα Αίματος που έχει δημιουργηθεί.

Η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνέχεια της κοινωνικής αυτής δράσης στα Σχολεία μας.

       Σας επισυνάπτουμε σχετικά έγγραφα του Γενικού και Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και του ΕΚΕΑ (Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας), καθώς και τη σχετική αφίσα:

1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΜΟΔΟΤΗ – ΕΚΕΑ

2. ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΓΓΙΣΘΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ

3. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

4. Αφίσα της 14ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Προσοχή

1.    Οι ταυτότητες των Εθελοντών αιμοδοτών εκδίδονται πλέον ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω των υποκαταστημάτων της Vodafon. Επομένως όσοι από τους αιμοδότες έχουν ξαναδώσει αίμα και είναι καταχωρημένοι στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (Ε.Μ.Α.), μπορούν την ημέρα της αιμοδοσίας να εκδώσουν την κάρτα τους με σύντομη διαδικασία η οποία γίνεται από αρμόδιο άτομο της αιμοδοσίας. Για όσους θα είναι για πρώτη φορά αιμοδότες θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες εγγραφής στο Ε.Μ.Α. και στη συνέχεια έκδοση κάρτας. Η επισκέπτρια Υγείας κ. Τσέργα θα είναι κοντά σας, προκειμένου να βοηθήσει την όλη διαδικασία, αλλά και να δώσει οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση ή πληροφορία χρειαστεί.

2.    Σχετικά με τη συχνότητα συνεδριών αιμοδοσίας ανά έτος πληροφορίες δίνονται α) στις οδηγίες της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας του 2014, σύμφωνα με τις οποίες: δεν πρέπει να υπερβαίνεται ο αριθμός των 4 συνεδριών ετησίως για τους άνδρες και των 3 για τις γυναίκες και β) στηνεπίσημη ιστοσελίδα του ΕΚΕΑ (Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας) όπου στην ερώτηση «πόσο συχνά μπορώ να δίνω αίμα» αναγράφεται το εξής: “Το μεσοδιάστημα μεταξύ δύο αιμοδοσιών πρέπει να είναι τρεις μήνες, το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να δίνεις αίμα τέσσερις φορές τον χρόνο. Οι γυναίκες μπορούν να δίνουν αίμα τρεις φορές τον χρόνο. Οι δότες αιμοπεταλίων μπορούν να δίνουν αιμοπετάλια συχνότερα” (https://ekea.gr/faq/ ).

3.    Σύμφωνα με τη νομοθεσία που αφορά στις άδειες των εκπαιδευτικών: «Ο εκπαιδευτικός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, προσέρχεται σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας από δική του πρωτοβουλία, για να προσφέρει αίμα καθώς και στην περίπτωση λήψης αιμοπεταλίων, δικαιούται ειδική άδεια απουσίας δύο (2) ημερών πέραν της ημέρας αιμοδοσίας, με πλήρεις αποδοχές. Σε κάθε περίπτωση ο εκπαιδευτικός οφείλει να προσκομίσει σχετική βεβαίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία. Οι δύο αυτές ημέρες άδειας μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας, είτε οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο και δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος» (Β. ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ (άρθρο 50 του Υ.Κ.) Β7. ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ (παράγραφος 5) http://www.alfavita.gr/arthron/odigos-i-nomothesia-gia-tis-adeies-ton-ekpaideytikon).Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Η Πρόεδρος Αρχοντούλα Σαββιδάκη

Η Αντιπρόεδρος Αικατερίνη Γλέζου

Ο Γ. Γραμματέας Αθανάσιος Κάμτσιος

Η Ειδ. Γραμματέας Ζηνοβία Κωτσοπούλου

Η Ταμίας Μαρία Λαγουρού

Το μέλος Αδαμαντία Ξηρίδου

Το μέλος Παναγιώτης Χαλκιαδάκης

Print Friendly, PDF & Email