εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Απολογισμός Ιουνίου

Απολογισμός Ιουνίου

Ενέργειες του Συλλόγου Καθηγητών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από τις 16/06/10 -30/06/10

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Τετάρτη 30/06/10

Αρ.Πρωτ. 6

Συνάδελφοι,

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Κ.Φ.Ε. συγκροτήθηκε σε σώμα  την Τετάρτη 16/06/10 και ανέλαβε ένα δύσκολο  έργο κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Το διάστημα από τις 16/06/10 μέχρι και σήμερα, Τετάρτη 30/06/10, έγιναν τρία Διοικητικά Συμβούλια του Σ.Κ.Φ.Ε και δύο επαφές με τον Πρόεδρο και την Επόπτρια της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Ακολουθεί μια σύντομη ενημέρωση των ενεργειών μας μέχρι σήμερα:

1.   Αυξήθηκε ο αριθμός των μελών μας κατά 23 άτομα και τακτοποιήθηκαν οικονομικά 22 ακόμη συνάδελφοι. Ο συνολικός αριθμός των μελών μας είναι 296.

2.   Οργανώθηκε ενημερωτική συνάντηση στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού με τον καθηγητή Εργατικού και Συνδικαλιστικού Δικαίου στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αλέξη Μητρόπουλο και τους συνεργάτες του. Η συνάντηση αφορούσε στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και παραβρέθηκαν περίπου 70 Εκπαιδευτικοί των Σχολείων μας.

3.   Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας πραγματοποίησε, την Δευτέρα 21/06/10, συνάντηση με τον Πρόεδρο, τον Γ. Γραμματέα, τον Οικονομικό Δ/ντή και την Επόπτρια των Σχολείων της Φ.Ε., κατά την οποία, πέρα από την εθιμοτυπική γνωριμία, ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο η πρόθεση της Διοίκησης για αναστολή χορήγησης του επιδόματος της Φ.Ε. τουλάχιστον για έναν χρόνο. Στην  πρόθεση αυτή δηλώσαμε την κατηγορηματική μας αντίθεση, δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων που ήδη αντιμετωπίζουμε ως εκπαιδευτικοί και πολίτες αυτής της χώρας.

4.   Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σ.Κ.Φ.Ε στις 23/6/2010 για να αποφασισθεί η στάση μας με βάση τα καινούρια δεδομένα. Η Γενική Συνέλευση με ψήφισμά της δήλωσε τη διαμαρτυρία της και την κατηγορηματική και ομόφωνη αντίθεσή της στην πρόθεση της Διοίκησης έστω και για προσωρινή αναστολή χορήγησης του επιδόματος, καταλήγοντας ότι επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ατομικά ή ομαδικά για να προασπίσουμε το εισόδημά μας.

5.   Την επομένη, 24/6/10, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας συναντήθηκε εκ νέου με τον Πρόεδρο και την Επόπτρια της Φ.Ε., προκειμένου να μεταφέρει το ψήφισμα της Συνέλευσης. Κατά τη συνάντηση αυτή μας ανακοινώθηκε ότι το επίδομα  θα  περικοπεί  άμεσα   και  ότι  παράλληλα  θα  γίνουν   απολύσεις ωρομισθίων και συμβασιούχων συναδέλφων (με διετή Σύμβαση και ενδεχομένως και ενός με τετραετή). Το Δ.Σ. εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του για την περικοπή του επιδόματος και επέμεινε να μην καταγγελθεί καμία σύμβαση μέχρι τον Σεπτέμβριο, δεδομένου ότι κάποιοι συνάδελφοι ίσως αποχωρήσουν, εντός του καλοκαιριού, με σύνταξη.  Τελικά αποσπάσαμε τις εξής δεσμεύσεις  από τον  Πρόεδρο:

  • όσοι συνάδελφοι απολυθούν εξαιτίας της έλλειψης διδακτικών ωρών, θα επαναπροσληφθούν με την πρώτη ευκαιρία στα Σχολεία μας
  • θα επανεξεταστεί η χορήγηση του επιδόματος  Φ.Ε., σε περίπτωση που θα θιγεί με επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο 13ος και 14ος μισθός μας, οποιαδήποτε χρονική στιγμή και αν  συμβεί αυτό, και
  • θα επανεξετασθεί η χορήγηση του επιδόματος και πριν την πάροδο ενός έτους, εφόσον τα οικονομικά της Φ.Ε. το επιτρέψουν.

6.   Τέλος η Πρόεδρος του Σ.Κ.Φ.Ε. παρευρέθηκε στο Δ.Σ. της Φ.Ε. στις 28/6/10, όπου ανακοινώθηκε επίσημα η άμεση περικοπή του επιδόματος, τουλάχιστον για ένα χρόνο. Επίσης, μετά από παρέμβασή μας, ο Πρόεδρος της Φ.Ε. επανέλαβε τις παραπάνω δεσμεύσεις του.

Συνάδελφοι,
Η ανάληψη των καθηκόντων μας γίνεται σε μια συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη και απρόβλεπτη, που ευνοεί την ανάπτυξη φοβικών αντιδράσεων και αισθήματος ανασφάλειας σε όλους τους πολίτες της χώρας μας. Εμείς ως λειτουργοί της εκπαίδευσης έχουμε συνειδητά και υπεύθυνα συνδέσει την επαγγελματική μας θέση με τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία. Αιφνιδιαστικά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δυσμενείς ανατροπές των εργασιακών μας δεδομένων από την πρώτη ημέρα της εκλογής μας.

Ψύχραιμα, με ορθολογισμό και  συλλογική προσπάθεια  θα προασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Θα ακολουθήσουμε μια πορεία διεκδίκησης της εργασιακής μας ασφάλειας και της αμοιβής μας. Προσδοκούμε εξάλλου να αναπτύξουμε δεσμούς αλληλεγγύης και συναδέλφωσης μεταξύ των μελών μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Κ.Φ.Ε.

Η Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Πατσιλινάκου Ευδοκία                 Ντούσης Βασίλης

Print Friendly, PDF & Email