εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Σχετικά με την ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων με κλειστές σχολικές μονάδες

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Αρ. πρωτ. 403

Προς: Tους Καθηγητές της Φ.Ε.

Θέμα: Σχετικά με την ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων με κλειστές σχολικές μονάδες

Συνάδελφοι,

Η Επόπτρια των Σχολείων της Φ.Ε. μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει στείλει απαντητική επιστολή στο υπ΄ αριθμ. πρωτ. 400/19-11-2020 έγγραφό μας με θέμα: «Διαμαρτυρία σχετικά με την ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων με κλειστές σχολικές μονάδες». Η Πρόεδρος του Σωματείου μας προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της τηλεφωνικά, αλλά η Γραμματέας της Επόπτριας απάντησε ότι δεν βρίσκεται στο γραφείο της και ότι θα την ενημερώσει. Έκτοτε δεν υπήρξε καμία εξέλιξη επί του θέματος πέρα από τη σπουδή της μηχανοργάνωσης να αποστείλει στην εταιρική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλων των εκπαιδευτικών της Φ.Ε. τα τηλεφωνικά ραντεβού των γονέων των δύο προηγούμενων εβδομάδων (!), ραντεβού τα οποία Διευθύνσεις Σχολείων αμέσως μετά ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς τους να τα αγνοήσουν προς το παρόν.

Όποιος συνάδελφος δεν έχει συναινέσει στην εγκατάσταση του προγράμματος για τηλεφωνική επικοινωνία στον ατομικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό του, θα μπορούσε να τηλεφωνεί ο ίδιος στους γονείς που το όνομά τους βρίσκεται στις λίστες των τηλεφωνικών συναντήσεων, από δικό του σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (με απόκρυψη) και πιθανά, με δική του οικονομική επιβάρυνση. Με τον τρόπο αυτό, ο εκπαιδευτικός ούτε θα αναγκαστεί να εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα, ούτε θα διακινδυνεύσει την υγεία και τη ζωή του προκειμένου να μεταβεί στο σχολείο.

Θα έπρεπε η Διοίκηση της Φ.Ε. να είχε προβλέψει, ώστε στις λίστες των τηλεφωνικών συναντήσεων με τα ονόματα των γονέων που θα λαμβάνουμε στην εταιρική μας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να καταγράφονταν και τα σταθερά τους τηλέφωνα. Στην περίπτωση αυτή, το κόστος επικοινωνίας θα ήταν από μηδαμινό έως ανύπαρκτο, αφού πλέον σε όλα τα συμβόλαια σταθερής τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο οι κλήσεις προς σταθερά είναι απεριόριστες. Ας ελπίσουμε ότι η παράμετρος αυτή θα ληφθεί υπόψη από τους αρμόδιους της Φ.Ε. (και όλη την ιεραρχία της Φ.Ε.) τουλάχιστον σε μελλοντικούς σχεδιασμούς, καθώς είναι πιθανό, ο εκπαιδευτικός που θα αποφασίσει να τηλεφωνεί από δικό του τηλέφωνο, να χρεωθεί το κόστος κλήσεων προς κινητά τηλέφωνα. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα συμβεί μόνο  αν αποφασίσει και θέλει ο ίδιος να ενημερώνει τους γονείς τηλεφωνικά για όσο διάστημα τα σχολεία είναι κλειστά λόγω καραντίνας.

Κανονικά, ούτως ή άλλως, οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να δέχονται κλήσεις από τους γονείς και όχι να καλούν οι εκπαιδευτικοί τους γονείς. Αυτό κάλλιστα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη ενός σύγχρονου αυτόματου τηλεφωνικού κέντρου (και όχι απαραιτήτως με πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στα υπάρχοντα τηλεφωνεία). Στην περίπτωση αυτή το τηλεφωνικό κέντρο θα μπορούσε να καλεί τους γονείς και να συνδέει τους εκπαιδευτικούς, ώστε να μην επιβαρύνονται ούτε οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, ούτε οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνεία. Η πρόταση αυτή είχε κατατεθεί από τους εκπροσώπους του Δ.Σ. του Σωματείου μας στη συνάντηση της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12:00 στην Επόπτρια και στον υπεύθυνο από το Δ.Σ. της Φ.Ε. του e-arsakeio, κ. Σ. Γκλαβά (βλέπε το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 392/30-10-2020 έγγραφο) και σαφώς υπήρχε και υπάρχει ακόμα χρόνος έστω τώρα να εξεταστεί σοβαρά και να δρομολογηθεί.

Το Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε.

Print Friendly, PDF & Email