εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Ερευνητική συνεργασία ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ

Ερευνητική συνεργασία ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018
Αρ. πρωτ. 161

Προς: Τους Καθηγητές των Σχολείων της Φ.Ε.

Θέμα:   Ερευνητική συνεργασία ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ–«Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας» της (Ε.Σ.Α.μεΑ.)

 

Συνάδελφοι,

Τον επόμενο μήνα θα παρουσιαστεί μια ερευνητική συνεργασία ανάμεσα στο ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και το «Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας» της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Οι δύο αυτοί φορείς θα παρουσιάσουν δημόσια την πρώτη, λεπτομερή έρευνα σε πανελλαδικό επίπεδο, που περιέχει τα βασικά μεγέθη του χώρου της ειδικής αγωγής και της εκπαίδευσης. Η παρουσίαση της έρευνας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης με ώρα έναρξης της παρουσίασης  10:00 π.μ.

Η έκθεση αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους εκπαιδευτικούς και δη αυτούς που ασχολούνται με την ειδική αγωγή, είτε ακαδημαϊκά, είτε και στο χώρο της εκπαιδευτικής τους δραστηριότητας. Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν τα βασικά μεγέθη της ειδικής αγωγής & εκπαίδευσης/συνεκπαίδευσης, καθώς και τα βασικά πληθυσμιακά και κοινωνικά χαρακτηριστικά των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα και την ΕΕ-28.

Οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι μπορούν να δηλώσουν το συντομότερο δυνατό συμμετοχή (ονοματεπώνυμο και ιδιότητα) στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ info@kanep-gsee.gr. Όποιος συνάδελφος δηλώσει συμμετοχή ως τίτλο του e-mail που θα αποστείλει θα γράψει «Δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και του «Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας».

Οι αιτήσεις υποβολής θα γίνουν δεκτές έως και την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018. Παρακαλούμε η δήλωση συμμετοχής να γίνει το συντομότερο δυνατόν, διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες και ήδη η εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι πολύ μεγάλη. Οι ιδιωτικοί, αλλά και οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν την παρουσίαση της έκθεσης, θα λάβουν υπηρεσιακή άδεια από τα καθήκοντά τους. Για το θέμα έχει εκδοθεί εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη χορήγηση υπηρεσιακής άδειας σε όσους παρακολουθήσουν την παρουσίαση της Έκθεσης.

 

Πηγή http://www.oiele.gr/Ερευνητική συνεργασία ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ–«Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας» της (Ε.Σ.Α.μεΑ.)

 

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Η Πρόεδρος Αρχοντούλα Σαββιδάκη

Η Αντιπρόεδρος Αικατερίνη Γλέζου

Ο Γ. Γραμματέας Αθανάσιος Κάμτσιος

Η Ειδ. Γραμματέας Ζηνοβία Κωτσοπούλου

Η Ταμίας Μαρία Λαγουρού

Το μέλος Φιλοθέη Χρονοπούλου

Το μέλος Γιάννης Λιγνάδης

Print Friendly, PDF & Email