εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Ενημέρωση για Κομισιόν-διασφάλιση νομιμότητας τίτλων-συνάντηση Ο.Λ.Μ.Ε. & Ο.Ι.Ε.Λ.Ε

Ενημέρωση για Κομισιόν-διασφάλιση νομιμότητας τίτλων-συνάντηση  Ο.Λ.Μ.Ε. & Ο.Ι.Ε.Λ.Ε

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014
Αρ. πρωτ. 227

Προς: Τους καθηγητές των Σχολείων μας

Θέμα: Ενημέρωση για Κομισιόν και διασφάλιση ποιότητας και νομιμότητας των τίτλων που παρέχουν ιδιωτικοί φορείς και συνάντηση των Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε για την ισονομία ανάμεσα στους μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Η Κομισιόν έχει συμπεριλάβει στην ατζέντα της διημερίδας του European Advisory Group for Education (1-2 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες) το ζήτημα της ανομίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των παράνομων τίτλων που εκδίδονται στη χώρα. Το θέμα θα συζητηθεί την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου, στις 14:30, ώρα Βρυξελλών. Η πίεση των εγχώριων κοινωνικών εταίρων και της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν ανατροπή στο υπάρχον καθεστώς ανομίας και αυθαιρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να αναλάβει μέχρι την 1η Οκτώβρη, όπως ζητά και το Advisory Group, νομοθετικές πρωτοβουλίες που να αποδεικνύουν ότι η ελληνική πλευρά έχει τη διάθεση να διασφαλίσει την ποιότητα και τη νομιμότητα των τίτλων που παρέχουν ιδιωτικοί φορείς και ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί το απόλυτο χάος που επικρατεί σήμερα στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Επίσης την Τρίτη, 30/9 και ώρα 10:30 πμ θα γίνει κοινή συνεδρίαση των δύο ΔΣ της Ο.Λ.Μ.Ε. και της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε για να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες στην ιδιωτική εκπαίδευση μετά τα νομοθετήματα Αρβανιτόπουλου (βλέπε παράγραφος Ζ του Άρθρου 1 του Νόμου 4254 (ΦΕΚ Α 85/7-4-2014) http://www.teeam.gr/Ν.4254_ΦΕΚ_Α_85_7-4-2014) και να ληφθεί κάθε απαιτούμενο νομικό και πολιτικό μέσο, ώστε να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον και η ισονομία ανάμεσα στους μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.
Αναλυτικά μπορείτε να ενημερωθείτε και από τους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.oiele.gr/dimosieyma-efimeridas-syntakton-gia-ti-diafthora-sta-idiotika-sholeia

http://www.oiele.gr/koini-synedriasi-ton-ds-oiele-kai-olme

 

Για το Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε.

Η Πρόεδρος Αρχοντούλα Σαββιδάκη

Ο Γ. Γραμματέας Αθανάσιος Κάμτσιος

Print Friendly, PDF & Email