εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Αρ. πρωτ. 161α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση που είχε συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καθηγητών Φ.Ε. για τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Στους συναδέλφους που προσήλθαν έγινε πλήρης ενημέρωση από τη συνεργάτιδα του Νομικού μας Συμβούλου Καθηγητή κ. Γ. Κατρούγκαλου κ. Λαϊνά,  γύρω από τα σοβαρότατα θέματα που έχουν προκύψει από την ψήφιση της παραγράφου Ζ του Άρθρου 1 του Πολυνομοσχεδίου, αλλά και γύρω από τις  εξελίξεις που δρομολογούνται με την προσθήκη – τροπολογία 1424/41 29.4.2014 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Άρθρο 5: Ρυθμίζεις Ιδιωτικών Σχολείων, παράγραφος 2, εδάφιο ζ), στο νόμο: «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος», του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που ψηφίστηκε την Τρίτη 6 Μαΐου 2014. Μέχρι σήμερα ο νόμος αυτός δεν έχει δημοσιευτεί στο φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ.) και κατά συνέπεια δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς περιλαμβάνει.  Μετά την ενημέρωση έγινε συζήτηση και λύθηκαν απορίες που έθεσαν οι συνάδελφοι.

Συνάδελφοι,

Σκοπός της πραγματοποίησης αυτής της Γενικής Συνέλευσης ήταν, εκτός από τη διεξοδική ενημέρωση που αφορούσε στις δραματικές εξελίξεις που συντελούνται στο χώρο μας και την πλήρη ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει κάνει το  Δ.Σ. του Σωματείου μας το τελευταίο διάστημα, να αποφασίσει κήρυξη απεργίας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς των Σχολείων μας να συμμετάσχουν στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει  προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Λειτουργών Ελλάδος (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) και να συμμετέχουν στη  συγκέντρωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο θέατρο ΑΛΦΑ, (Στουρνάρη και Πατησίων) στις 10:30 π.μ., που θα παραβρεθούν και θα τοποθετηθούν δημόσια εκπρόσωποι κομμάτων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων http://www.oiele.gr/oloi-stin-ayriani-sygkentrosi-ton-idiotikon-ekpaideytikon-sto-theatro-alfa-stoyrnari-kai-patision. Συνάδελφοι που είναι εγγεγραμμένοι στο Δευτεροβάθμιο Σωματείο των εκπαιδευτικών της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., εάν θέλουν μπορούν να απεργήσουν καλυπτόμενοι από την προκήρυξη της απεργίας του Σωματείου αυτού.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Αρχοντούλα Σαββιδάκη

Αθανάσιος Κάμτσιος

Print Friendly, PDF & Email