εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Επιστολή του Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. στον Πρόεδρο της Φ.Ε.

Αριθμός πρωτοκόλλου  Φ.Ε.:  1030/28-02-2020

                                                                                    Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

                                                                                    Αρ. πρωτ. 221

Προς: Tον Πρόεδρο της Φ.Ε., κ. Γ. Μπαμπινιώτη

Κοινοποίηση: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου της Φ.Ε.

Θέμα: Επιστολή του Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. στον Πρόεδρο της Φ.Ε.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Στην επιστολή σας της 20ης-01-2020 προς τους Γονείς και Κηδεμόνες της Φ.Ε., στην προσπάθειά σας να αιτιολογήσετε την απόφασή σας για αύξηση των διδάκτρων, κατά 10 % για τα επόμενα 2 χρόνια, αναφέρετε στους λόγους αύξησης των διδάκτρων και τις δαπάνες μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών της Φ.Ε., τις εισφορές τους, καθώς και δαπάνες για τις υπερωρίες τους. Αυτοί οι ισχυρισμοί σας, μας προκαλούν απορία και αγανάκτηση.

 Το Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. σας υπενθυμίζει ότι από τον Ιούλιο του 2010 οι δαπάνες της Φ.Ε. για την μισθοδοσία και τις εισφορές -κρατήσεις για τους εκπαιδευτικούς έχουν μειωθεί δραστικά, με αλλεπάλληλες περικοπές των αποδοχών τους της τάξης των 35.000 € κατά μέσο όρο για τον καθένα. Οι περικοπές αυτές αφορούν στην μονομερή κατάργηση από την Φ.Ε. (από τον Ιούλιο του 2010) του επί 37 χρόνια αδιαλείπτως καταβαλλόμενου εκπαιδευτικού επιδόματος της Φ.Ε. ( ποσού 205€/ μήνα), στην αυθαίρετη και μονομερή δραστική μείωση των μισθών (από το 2012), καθώς και στην πλήρη περικοπή των Δώρων Χριστουγέννων & Πάσχα και του Επιδόματος Θερινής Αδείας των εκπαιδευτικών (από το Πάσχα του 2013), χωρίς μάλιστα ο Νόμος να υποχρεώνει τη Φ.Ε. γι’ αυτό.

  Το Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια των Καθηγητών που εκπροσωπεί, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι εμφανίζονται οι εκπαιδευτικοί ως μία από τις αιτίες για την αύξηση των διδάκτρων των μαθητών ενώ:

  • Οι δαπάνες μισθοδοσίας και εισφορών των εκπαιδευτικών αποτελούν πάγια και μειωμένα σε σχέση με το παρελθόν έξοδα.
  • Τα Αρσάκεια Σχολεία λειτουργούν με διευρυμένο 40ωρο ΕΩΔΠ, από το σχολικό έτος 2013-2014, με τον ίδιο ή και μικρότερο αριθμό εκπαιδευτικών.
  • Τουλάχιστον 100.000 εργατοώρες είναι απλήρωτες τα τελευταία 10 χρόνια (υπερωρίες από συνεδριάσεις, συναντήσεις με γονείς, εκδηλώσεις και δράσεις σε ώρες εκτός λειτουργίας του σχολείου και τα Σαββατοκύριακα).
  • Οι περισσότερες μορφωτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της Φ.Ε. δεν γίνονται πια τα Σαββατοκύριακα, ώστε να πληρώνονται υπερωρίες στους εκπαιδευτικούς, αλλά εντάσσονται στο ημερήσιο σχολικό ωράριο των 5 εργάσιμων ημερών.
  • Η ποιοτική εκπαίδευση και η πολιτισμική καλλιέργεια που προσφέρουν τα Αρσάκεια Σχολεία στηρίζονται στους εκπαιδευτικούς. Για τις υπηρεσίες τους αυτές αφιερώνουν πολλές ώρες πλέον του ΕΩΔΠ τους και λαμβάνουν το κατώτατο όριο των αποδοχών που μπορούν να λαμβάνουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και ίσο με τις αποδοχές των ομοιόβαθμων των δημοσίων εκπαιδευτικών. Ας σημειωθεί δε ότι οι απολαβές αυτές αφορούν και στο πρωινό και στο απογευματινό πρόγραμμα.

Ο ισχυρισμός σας είναι το λιγότερο ατυχέστατος, πιθανόν να έχει προκαλέσει ήδη την δυσαρέσκεια κάποιων γονέων προς τους εκπαιδευτικούς.

ΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ

Αύξηση διδάκτρων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας ΣΓ&Κ ΦΕ πολύ πιθανό να οδηγήσει σε διαρροή μαθητών, τις συνέπειες της οποίας δεν θα πρέπει να επωμισθούν με κανένα τρόπο οι εκπαιδευτικοί!!!

Θεωρούμε ότι η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα αυτό, μεταξύ Διοίκησης και Ομοσπονδίας ΣΓ&Κ Φ.Ε. αποτελεί απαραίτητο παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων μας.

Το Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε.

Print Friendly, PDF & Email