εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Ψήφισμα για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Αρ. πρωτ. 261

Προς: Τους Καθηγητές της Φ.Ε.

Κοινοποίηση:    Δ.Σ. και μέλη του Σ.Δ.Ν.Φ.Ε.

Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Ψήφισμα για την Επέτειο του Πολυτεχνείου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Καθηγητών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

H 17η Νοέμβρη, 45 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, αποτελεί στη συνείδησή μας μια ημέρα σύμβολο, μια μοναδική ιστορική στιγμή τόλμης και ελευθερίας. Ημέρα που μας έδειξε ότι δεν χωράνε εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ατομικές ελευθερίες και την αξιοπρέπεια σε όλες τις μορφές της. Ημέρα μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, που εξεγέρθηκαν ενάντια στο καθεστώς της επτάχρονης Χούντας των Συνταγματαρχών και θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας.

Σήμερα η ελληνική κοινωνία βιώνει συνθήκες κοινωνικού και εργασιακού μεσαίωνα κάτω από το βάρος των μνημονίων. Οι έννοιες της δημοκρατίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης καταπατώνται καθημερινά. Το ηχηρό μήνυμα της 17ης Νοέμβρη 1973 «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» παραμένει ζωντανό και επίκαιρο όσο ποτέ και μας καλεί στις επάλξεις. Ας βαδίσουμε ενωμένοι στο δρόμο του αγώνα, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της λεβεντιάς για «να χτίζουν ξένοιαστα το μέλλον τα παιδιά μας, για να ΄χουν το δικό τους ήλιο».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Η Πρόεδρος Αρχοντούλα Σαββιδάκη
Ο Γ. Γραμματέας Αθανάσιος Κάμτσιος
Η Αντιπρόεδρος Αικατερίνη Γλέζου
Η Ταμίας Μαρία Λαγουρού
Η Ειδ. Γραμματέας Ζηνοβία Κωτσοπούλου
Το μέλος Φιλοθέη Χρονοπούλου
Το μέλος Γιάννης Λιγνάδης

Print Friendly, PDF & Email