εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Παράσταση “ΗΡΟ∆ΟΤΟΣ ∆ΡΑΜΑΤΙΚΟΣ: ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Αρ. πρωτ. 305

Προς: Tους Καθηγητές της Φ.Ε.

Θέμα: Παράσταση “ΗΡΟ∆ΟΤΟΣ ∆ΡΑΜΑΤΙΚΟΣ: ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

Συνάδελφοι,

Mετά τα «Μαθήματα Πολέμου» και το έργο του Θουκυδίδη, το Dramaticus και ο Δημήτρης Λιγνάδης συστήνουν θεατρικά τον «πατέρα της Ιστορίας» Ηρόδοτο (https://mailchi.mp/79968f146ffe/pju668uvkj?e=103e882152) – Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 – ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ Β & Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ – Πληροφορίες: 210 3611206.

Το νέο θεατρικό έργο του φιλόλογουΓιάννη Λιγνάδη με τίτλο«Θερμοπύλες» αποτελεί μια δραματοποιημένη εκδοχή της τραγικής σύγκρουσης Ελλήνων και Περσών στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ., όπως αυτή περιγράφεται στο 7ο βιβλίο των Ιστοριών του Ηροδότου. Μέσω της θεατρικής προσέγγισης και της διάνθισης του κειμένου με αρχαιολογικές πηγές και τεκμήρια, καθώς και άλλα λογοτεχνικά κείμενα, επιχειρείται ο φωτισμός του ιστορικού περιεχομένου και η αμεσότερη πρόσληψη των διδακτικών και ψυχαγωγικών του αρετών.

Οι «Θερμοπύλες» είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τον Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας Paul Cartledge (Cambridge University) και εντάσσονται στον θεατρικό κύκλο του Ιδρύματος «Αρχαία Ιστορία επί Σκηνής».

Πριν την παράσταση, σύντομη εισαγωγική ομιλία από την ιστορικό Δρ. Ανδρονίκη Μακρή.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι: Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης Λιγνάδης, Μετάφραση – Κείμενο: ∆ρ. Γιάννης Λιγνάδης, Σκηνοθεσία: Άρης Λάσκος, Ιστορικός Σύμβουλος: ∆ρ. Ανδρονίκη Μακρή, Μουσική: Φάνης Ζαχόπουλος, Σκηνικά-Κοστούμια: Χαράλαμπος Νικολάου, Επιμέλεια Φωτισμού: Μεσάλια Τσελεπίδη, Ηθοποιοί: Ελένη Ζαχοπούλου και Μανός Βαβαδάκης.

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Η Πρόεδρος Αρχοντούλα Σαββιδάκη

Η Αντιπρόεδρος Αικατερίνη Γλέζου

Ο Γ. Γραμματέας Αθανάσιος Κάμτσιος

Η Ειδ. Γραμματέας Ζηνοβία Κωτσοπούλου

Η Ταμίας Μαρία Λαγουρού

Το μέλος Φιλοθέη Χρονοπούλου

Το μέλος Γιάννης Λιγνάδης

Print Friendly, PDF & Email