εγγραφή: δημοσιεύσεις | σχόλια

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Αρ. πρωτ. 243

Προς: Τους Καθηγητές της Φ.Ε.

Θέμα: Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Η 5η Οκτωβρίου καθιερώθηκε από την UNESCO το 1994 ως Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, με στόχο την υποστήριξη και την αναγνώριση του έργου και της σημασίας του ρόλου των εκπαιδευτικώνπαγκοσμίως. Η μέρα αυτή θέτει στο επίκεντρο τους εκπαιδευτικούς, τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, εστιάζοντας στο έργο τους και στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την οικοδόμηση ενός καλύτερου παρόντος και μέλλοντος, συχνά δουλεύοντας σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Συνάδελφοι,

Διανύουμε δύσκολους καιρούς οικονομικής και αξιακής κρίσης. Καθημερινά δοκιμαζόμαστε. Παραβλέποντας τη σκληρή πραγματικότητα υπηρετούμε με συνέπεια το σημαντικό λειτούργημα του εκπαιδευτικού, παρέχοντας στους μαθητές μας υψηλής στάθμης Παιδεία, εμπνέοντάς τους με τη στάση μας και τους αγώνες μας, πίστη στον άνθρωπο, ελπίδα για το μέλλον και επιμονή για την επικράτηση του καλού και του δίκαιου. Παρά τις αδικίες που έχουμε υποστεί δεν κάνουμε έκπτωση στο εκπαιδευτικό μας έργο, γινόμαστε το μέσο που συνδέει τους μαθητές μας με τη γνώση, μαθαίνοντάς τους να ερευνούν, να αναζητούν και να οικοδομούν τη γνώση δημιουργικά. Στηρίζουμε τους μαθητές μας ώστε να διαμορφώσουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να μετεξελιχθούν σε ικανούς πολίτες που θα εργάζονται ευσυνείδητα και θα αναπτύσσονται σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, στοχεύοντας στην κατάκτηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, προόδου και ευημερίας.

«Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες.»                            

Ν. Καζαντζάκης

Το Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε.

Η Πρόεδρος Αρχοντούλα Σαββιδάκη
Ο Γ. Γραμματέας Αθανάσιος Κάμτσιος
Η Αντιπρόεδρος Αικατερίνη Γλέζου
Η Ταμίας Μαρία Λαγουρού
Η Ειδ. Γραμματέας Ζηνοβία Κωτσοπούλου
Το μέλος Φιλοθέη Χρονοπούλου
Το μέλος Γιάννης Λιγνάδης 

Print Friendly, PDF & Email